Eşini öldüren kocaya müebbet

- Ankara'da boşanma aşamasında olduğu eşini ruhsatsız silahıyla öldüren kişiye müebbet hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Eşini öldüren kocaya müebbet

ANKARA (AA) - Başkent'te boşanma aşamasında olduğu 27 yıllık eşi Gülay Ö'yü silahla öldüren Ahmet Ö, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Ahmet Ö’nün avukatı ile şikayetçi olan iki çocuğu katıldı.

Geçen celse tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, müştekilerden halen şikayetçi olup olmadıklarını sordu. Şikayetçi olduklarını beyan eden Y.Ö. ve Ş.Y, babaları Ahmet Ö'nün cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti daha sonra savcıdan görüşünü sordu. Cumhuriyet savcısı, silah üzerinde yapılan kriminal incelemede, silahın olayda kullanıldığının tespit edildiğini ve katil zanlısının, Gülay Ö.’nün kardeşinin evine giderek tartışma sonucu maktulü öldürdüğünün anlaşıldığını ve cezalandırılması gerektiğini söyledi.

- "Rahmetli eşimi seviyorum"

Heyet daha sonra sanıktan son sözlerini sordu. Ahmet Ö, "Ben oraya eşimin kardeşiyle konuşmak için gittim. Kendisinden eşimle aramızı düzeltmesini isteyecektim. Öldürmek gibi bir amacım yoktu. Zaten eşimin orada olduğunu bilseydim gitmezdim. Çok pişmanım. Rahmetli eşimi de seviyorum çocuklarımı da seviyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, yargılama sonucunda Ahmet Ö'nün eşini "kasten öldürmek" suçundan müebbet, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan da 10 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

- Olay

Nisan ayında Ankara Altındağ'da silahlı saldırıya uğrayan ve vücuduna 4 kurşun isabet eden Gülay Ö, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan ve yargılama sırasında olayda kullandığı silahı boş bir araziye attığını söyleyen eşi Ahmet Ö, kendi iradesiyle polise teslim olmuş ve cinayeti itiraf etmişti.

Yorumlar