Esenler'e "15 Temmuz Şehitler Parkı"

- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı askeri alanlardan Esenler'deki 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı yerine "15 Temmuz Şehitler Parkı" yapılacak - Esenler Belediye Başkanı Göksu: - "İlçemizde birçok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Askeriyemizin boşalttığı ilk alanlardan birisi olan bu arazide güzel bir şehir parkı yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Esenler'e "15 Temmuz Şehitler Parkı"

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı askeri alanlardan Esenler'deki 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı yerine "15 Temmuz Şehitler Parkı" yapılacak.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlar halkın hizmetine sunulmaya başlıyor. Esenler - Atışalanı'nda yer alan Metris Kışlası için 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği 170 dönümlük alana "15 Temmuz Şehitler Parkı" yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Esenler'in 10 şehit verdiğini ve 40'ın üzerinde de gazisinin bulunduğunu söyledi. Şehitlerin aziz hatıralarını Esenler'de ebediyen yaşatmak istediklerini aktaran Göksu, "İlçemizde birçok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Askeriyemizin boşalttığı ilk alanlardan birisi olan bu arazide güzel bir şehir parkı yapacağız." diye konuştu.

Parkın isminin 15 Temmuz Şehitler Parkı olacağını anlatan Göksu, büyük bir kısmı doğal yeşilliklerle kaplı olan araziye yapılacak olan parkta yürüyüş ve bisiklet yollarının, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları ile açık hava kitap okuma mekanlarının yer alacağı bilgisini verdi.

Ayrıca ilçe belediyesine daha önce askeriyenin devrettiği 8.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda gerçekleştirilecek olan "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi" kapsamında da 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde bir park yapılacak.

Yorumlar