Esendere Sınır Kapısı'ndan geçişler başladı

- Yüksekova Kaymakamı Çenet: - "Sınır kapısı, Yüksekova ve çevresine refah getirecek. Güzel ve modern bir hizmet kompleksi yapıldı. Burası bölge için önemli bir yatırımdır" - Yüksekova TSO Başkanı Özdemir: - "Birçok insanın gözü buradaydı. Bu sınır kapısı binlerce insanın ekmek kapısıdır. Uzun aranın ardından trafiğe açılması bizleri memnun etti"

Google Haberlere Abone ol
Esendere Sınır Kapısı'ndan geçişler başladı

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'da, 80 milyon liralık yatırımla inşa edilen ancak terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle yaklaşık bir yıl önce kapatılan Esendere Gümrük Kapısı, yeniden araç geçişlerine açıldı.

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör olayları nedeniyle zarar gören ekonominin canlandırılması konusunda yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Esnafların zararının karşılanması amacıyla devlet tarafından nakdi yardımların yapıldığı ilçede, ticari hareketliliğin arttırılması için sınır kapısı da araç trafiğine açıldı.

Geçtiğimiz yıl Hakkari-Çukurca yolunda 11 gümrük personelinin terör örgütü PKK tarafından kaçırılması ve bölgedeki saldırıların artması sonucu kapatılan İran sınırındaki Esendere Gümrük Kapısı'ndan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının talimatıyla bugün geçişler başladı.

80 milyon lira harcanarak 56 bin metrekarelik alana inşa edilen sınır kapısından geçen vatandaşlar, binlerce kişinin geçim kaynağı olan kapının açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, AA muhabirine, açılan sınır kapısının bölgeye canlılık kazandıracağını söyledi.

Esendere'de tam donanımlı modern bir gümrük kompleksinin yapıldığını ifade eden Çenet, "Sınır kapısı Yüksekova ve çevresine refah getirecek. Güzel ve modern bir hizmet kompleksi yapıldı. Burası bölge için önemli bir yatırımdır. Herkese hayırlı olsun." diye konuştu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir ise sınır kapısının çevre il ve ilçelerde de ticari canlılığı arttıracağını belirtti.

Esendere Sınır Kapısı'nın bölge için önemini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

"Birçok insanın gözü buradaydı. Bu sınır kapısı binlerce insanın ekmek kapısıdır. Uzun aranın ardından trafiğe açılması bizleri memnun etti. Gayet modern bir gümrük kompleksi yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bölgeye bir bakandan ziyade bir ağabey gibi yaklaşıyor. Buranın açılmasıyla bölge kalkınacak, ekonomi canlanacak. Buraya büyük bir faydası olacak. Başta Bakan'ımız Bülent Tüfenkci'ye ve buranın yapımında emeği olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na çok teşekkür ediyoruz. Bölgemize hayırlı olsun."

Ticaretle uğraşan Bahtiyar Kaya da gümrük kapısının araç geçişlerine açılmasına büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar