Erzurum'daki kayak merkezlerinin belediyeye devredilmesi

- Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı - Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: - "Kayak merkezlerimizde otopark ve sosyal tesis anlamında sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları gidermek için çalışmalara başladık"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'daki kayak merkezlerinin belediyeye devredilmesi


ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin bir süre önce Başbakanlık Özelleştirme İdaresince, daha verimli işletilerek ülke ekonomisine katkı sağlayacak hale getirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesine devredilmesi dolayısıyla Palandöken Dağı'ndaki bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Sekmen, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin Büyükşehir Belediyesince yönetileceğini ifade ederek, kayak merkezlerinin sürekli el değiştirmesi nedeniyle yeterli projenin hayata geçirilmediğini söyledi.

Belediye olarak kayak merkezleriyle ilgili uzun ve kısa vadeli projeleri olduğunu dile getiren Sekmen, şunları söyledi:

"Kayak merkezlerimizde otopark ve sosyal tesis anlamında sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları gidermek için çalışmalara başladık. Ulaşımla ilgili bazı sıkıntılar vardı bunları da gidereceğiz. Ayrıca kayak merkezlerimize güvenlik kamerası sistemleri kuracağız. Şehir merkezinde ve dağda bilgilendirme ekranları yapacağız. Kapalı pistleri açacağız. Gondol ve liftleri sezon boyu çalışır hale getireceğiz."

Sekmen, şehir merkezinden Palandöken Dağı'na uzanan bir teleferik sistemi kurmayı düşündüklerini anlatarak, projeyi istişare ederek şehir merkezinde belirlenen yere kuracaklarını belirtti.

Daha sonra basın mensuplarıyla gondola binerek Palandöken Dağı'na çıkan Sekmen, dağdaki tesis çalışmalarını ve projelerin uygulanacağı yerleri gazetecilere gösterdi.

Yeni sosyal tesislerin de kurulacağı belirtilen söz konusu kayak merkezlerindeki gondoll, lift ve pistlerin de onarılacağı kaydedildi.


Yorumlar