Erzurum'da kar Aydın'da deniz keyfi

- Türkiye'nin doğusunda Erzurum'a kar yağarken Ege Bölgesinin önemli turizm kentlerinden Didim ve Kuşadası'nda yerli-yabancı turistler denize girmeye devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da kar Aydın'da deniz keyfi

AYDIN (AA) - Türkiye'nin doğusunda Erzurum'a kar yağarken Ege Bölgesinin önemli turizm kentlerinden Didim ve Kuşadası'nda yerli-yabancı turistler denize girmeye devam ediyor.

Türkiye'de şehir merkezine ilk karın Erzurum'da yağmasının ardından doğuda kar telaşı başlarken Didim ve Kuşadası'nda vatandaşlar, denizin tadını çıkartıyor.

Didim ilçesinde serinlemek isteyen bazı vatandaşlar Altınkum plajını tercih ederken bazıları da su parklarında yüzdü.

Kuşadası'nda da Kadınlar Plajı'yla birlikte Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda İçmeler, Kalamaki, Karasu, Aydınlık koylarında vatandaşlar serinlemek için denize girdi.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Koray Aşık, bu yıl çok verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Aşık, havaların yavaş yavaş soğumasına rağmen yerli ve yabancı turistlerin Milli Park içerisinde koylarda yüzmeye devam ettiğine dikkati çekerek, "Bugün itibariyle içeride yaklaşık bin ziyaretçimiz var. İklim hala denize girmeye el verişli o yüzden hafta sonları ziyaretçilerimiz milli parkımıza gelmekteler. Ziyaretçilerimizi ekim ayının sonuna kadar mili parkımızı bu ortalama ile ziyaret edeceğini umuyoruz. Bu sezon şu ana kadar yaklaşık 800 bin ziyaretçiye ulaştık. Geçen yıl yaklaşık 700 bin ziyaretçimiz olmasına rağmen bu seneki rakamlar şimdiden sevindirici" ifadelerini kullandı.

Yorumlar