Erzurum’da 30 güvenlik korucusunun yemin töreni

- Kentin Şenkaya ilçesine bağlı Beşpınarlar Mahallesi'nde 30 güvenlik korucusu törenle yemin ederek, göreve başladı - Vali Azizoğlu: - "Teröristlerin bundan sonra bu coğrafyada yaşamalarına, adım atmalarına asla imkan tanımayacaksınız ve bu coğrafyada bayrağımızın özgürce dalgalanmasını, vatandaşlarımızın da 24 saat korkusuzca bu yaylalarda ve ormanlarda dolaşmalarını temin edeceksiniz” - Güvenlik korucusu Ceylan: - "Artık eli kanlı örgüt ve yandaşlarını bölgemizde istemiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum’da 30 güvenlik korucusunun yemin töreni

ERZURUM (AA) - Erzurum’da, son 30 yılda 5 vatandaşın şehit edildiği Şenkaya ilçesine bağlı Beşpınarlar Mahallesi'nde 30 güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi.

İlçenin kırsalında yer alan Beşpınarlar Mahallesi'ndeki törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, beraberindeki Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Güray Alpar ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile helikopterle geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam eden törende, 30 güvenlik korucusu Jandarma Üsteğmen Abdullah Mülazimoğlu eşliğinde yemin ederek, göreve başladı.

Vali Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, bulundukları coğrafyayı asker ve polisle bölücü terör örgütüne karşı savunacak güvenlik korucuları için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

Güvenlik korucularının bölgede huzura katkı sunacağına işaret eden Azizoğlu, "Artık Beşpınar Mahallesi ile aşağı vadideki köylerimizde görev alan tüm güvenlik korucularımız eşkıyaya bu dağları, bu meydanları ve bu ovaları mezar edecektir. Teröristlerin bundan sonra bu coğrafyada yaşamalarına, adım atmalarına asla imkan tanımayacaksınız ve bu coğrafyada bayrağımızın özgürce dalgalanmasını, vatandaşlarımızın da 24 saat korkusuzca bu yaylalarda ve ormanlarda dolaşmalarını temin edeceksiniz." diye konuştu.

Azizoğlu, asker ve polisle güvenlik korucularının bölgenin güvenliğinden ve emniyetinden birinci derecede sorumlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu köyde 30 yıldan bu yana 5 vatandaşımız şehit edildi. Aşağı köylerle saydığımız zaman belki 20 - 30 vatandaşımız eşkıyanın hain kurşunlarıyla şehit oldular. O şehitlerimizin artık kanını yerde bırakmayacağız. Onların çocukları ve torunları olarak bugün bu coğrafyayı eşkıyaya dar edeceğiz. Onların bir daha bu bölgede dolaşmasına, vatandaşımıza huzursuzluk vermelerine imkan tanımayacağız ve bu coğrafyada vatandaşımızın da hür ve özgürce dolaşmasını sağlayacağız. Bu duyguyla görev alan korucularımıza vazifelerinde başarılar diliyorum. Artık bu coğrafyada huzuru, barışı ve kardeşliği hep beraber temin edeceğiz."

- "Bizler terörün acısını bizzat yaşadık""

Güvenlik korucuları adına konuşma yapan korucu Erdi Ceylan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile terörle mücadelede kader birliği yapmalarının göstergesi olarak yemin etmek için toplandıklarını bildirdi.

Terörle mücadelede gözlerini kıpmadan canlarını feda eden kahraman şehitleri rahmet, gazileri saygıyla andıklarını belirten Ceylan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün yemin ederek göreve başlayacak olan bizler terörün acısını bizzat yaşadık, en yakınlarımızı bu uğurda kaybettik. Çocuk, kadın, yaşlı demeden annelerimizi, bacılarımızı, kardeşlerimizi katleden terör belasıyla mücadelede artık yeni bir dönem başlıyor. Artık eli kanlı örgüt ve yandaşlarını bölgemizde istemiyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımızın terör korkusuyla yaşamasına gönlümüz razı değil. Bizler bunu sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. En zor şartlar altında bile her zorluğun üstesinden gelen bir milletin evlatları olarak ettiğimiz yemin doğrultusunda terör denen belanın üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

- "Daha güzel yarınlar görmek için başarılı olacağız"

Şehit çocuğu ve güvenlik korucusu Ergin Yıldız (33) ise babası Özkan Yıldız’ın 1993 yılında eli kolu bağlanarak şehit edildiğini, gözlerinin önünde evlerinin yakıldığını anlattı.

Babası şehit edildiğinde 8 yaşında olduğunu kaydeden Yıldız, "Teröristler gece gelip köyü bastılar ve bizim evle 5-6 evi yaktılar. Devlet bize bu imkanı sundu, korucu oldum. Duygularım anlatılmaz, yaşanır derler ya öyle. Sevinçliyim, devletimiz bu imkanı bize verdiği için mutluyuz. Teröre karşı elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. İnşallah daha güzel günler ve yarınlar görmek için bu mücadelede başarılı olacağız. Bölgemiz temiz, inşallah askerimizle biz de yardım ederek, bölgeye teröristlerden arındıracağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Azizoğlu beraberindekilerle mahalledeki şehitleri mezarlarına ziyarette bulundu. Azizoğlu, yemin eden korucularla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Köroğlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde, köyün korucu sayısını artırarak terör örgütüne fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Azizoğlu, köy çıkışında çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Törene, Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, muhtarlar, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Yorumlar