Erzincan'da toplu açılış töreni

- İçişleri Bakanı Ala: - "Şehirleri yağmalayan, çukurlar kazan, barikatlar kuran terör örgütünün Şırnak ve Nusaybin'de son olarak temizlenmesi sağlandı mı, Allah'ın izniyle sağlandı" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Kıtaları denizin altından birleştiren, hava yolunu halkın yolu yapan, yolları ayıran ama insanları birleştiren Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ile gurur duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da toplu açılış töreni

ERZİNCAN (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şehirleri yağmalayan, çukurlar kazan, barikatlar kuran terör örgütünün Şırnak ve Nusaybin'de son olarak temizlenmesi sağlandı mı, Allah'ın izniyle sağlandı." dedi.

Bakan Ala, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde konuştu.

Proje denilince akla Binali Yıldırım'ın geldiğini belirten Ala, Başbakanlığının Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin AK Parti hükümeti ile çok yol aldığını ve alınacak daha çok yol bulunduğunu kaydeden Ala, Başbakan Yıldırım ile Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacaklarını vurguladı.

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Bakan Ala, "Şehirleri yağmalayan, çukurlar kazan, barikatlar kuran terör örgütünün Şırnak ve Nusaybin'de son olarak temizlenmesi sağlandı mı, Allah'ın izniyle sağlandı." diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın başkanlığında terör konusunu Türkiye'nin gündeminden çıkaracaklarını aktaran Ala, vatandaşın desteğiyle bunu başaracaklarını ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Binali Yıldırım'ın başbakanlığının Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunarak, "81 ilde, Ardahan'da, Kars'ta, Iğdır'da, kıtaları denizin altından birleştiren, hava yolunu halkın yolu yapan, yolları ayıran ama insanları birleştiren Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ile gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da hizmetlerin ve Binali Yıldırım'ın Başbakanlığının hayırlı olmasını temenni etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Erzincanlılara seslenerek, "Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001'de oluşturduğu kadro size umut veriyor mu?" diye sordu.

Bu kadronun milletten aldığı güçle yolunda yürümeye devam ettiğini aktaran Yazıcı, "Bugün yeni bir Başbakan ile sizin içinizden çıkmış, partimizin kurucusu Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı, çok değerli Başbakanımızla yürümekten mutlu musunuz, siz tarih yazıyorsunuz, bize verdiğiniz güçle bizim iktidarımız da tarih yazıyor. Eminim ki Türkiye'nin siyasi tarihi, gelecekte bu süreci altın harflerle yazacak, 'Onun arkasında millet var' diyecek, 'Erzincan var' diyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Son Valiler Kararnamesi'nde merkeze alınan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da konuşmasında, yerine gelen valiye başarılar diledi ve konuşmasını, Yunus Emre'nin "Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim." dizeleriyle tamamladı.



Yorumlar