Erzincan'da dolu, tarım ürünlerine zarar verdi

- Üzümlü ilçesinde fındık tanesi büyüklüğündeki dolu nedeniyle Cimin Üzümü bağları başta olmak üzere diğer tarım ürünleri zarar gördü

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da dolu, tarım ürünlerine zarar verdi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde aralıklarla devam eden yağmurun ardından etkili olan dolu, tarım ürünlerine zarar verdi.

Üzümlü ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak, öğle saatlerinde yerini doluya bıraktı. Fındık tanesi büyüklüğündeki dolu nedeniyle Cimin Üzümü bağları başta olmak üzere, diğer tarım ürünleri zarar gördü.

Yağışın ardından tarlaya ve bağlarına giden çiftçiler, zarar gören tarım ürünlerini inceledi.

Çiftçilerden Ali Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkili olan dolunun, üzüm bağına büyük zarar verdiğini söyledi.

Mayıs ayında şiddetli bir dolu beklemediklerini ifade eden Irmak, "Dolu her şeyi mahvetti. Ağaçların yaprakları dahil başında bir şey koymadı. Üzüm asmaları ve diğer meyve ağaçlarının yapraklarını dibine indirmiş. Özellikle üzümlerin filizleri ufak olduğu için çok zarar vermiş. Dolu yarım saatten fazla yağdı. Vatandaşın bu yılki geliri büyük oranda bu dolunun ardından düştü." dedi.

Çiftçilerden Muammer Turan ise zararlarının büyük olduğunu belirterek "Tarlada çalışırken birde yağan dolu pancarlara ve üzüm bağına zarar verdi. Ekilmiş olan mahsulün tamam gitti." diye konuştu.

Yorumlar