Eroğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: (4) - "(FETÖ ile irtibatlı personelin görevden alınması) Haksızlık olmasın diye 7 kişilik bir komisyon var, inceliyor, teftiş ediyor, bütün bilgileri ele alıyor. Dün gece geç saate kadar ben de teker teker üzerinden geçtim ki 'bir haksızlık olmasın' diye ama yüzde 100 emin olduğumuz aşağı yukarı 58 kişiyi uzaklaştırmak için bugün Başbakanlığa bildirdik" - "Biz 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizim bakanlığımız çok büyük miktarda merayı ıslah etti. DSİ çok sayıda sulak alanı kurtardı"

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı kamu personelinin görevden alınmasına ilişkin, "Haksızlık olmasın diye 7 kişilik bir komisyon var, inceliyor, teftiş ediyor, bütün bilgileri ele alıyor. Dün gece geç saate kadar ben de teker teker üzerinden geçtim ki 'bir haksızlık olmasın' diye ama yüzde 100 emin olduğumuz aşağı yukarı 58 kişiyi uzaklaştırmak için bugün Başbakanlığa bildirdik." dedi.

Eroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

"FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan eski HSYK ve Yargıtay üyelerinin bu yasa dışı organizasyonun nasıl kurulduğuna dair itirafları ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda, gelecekte böyle bir oluşumun önüne geçilmesi adına devlet ne tür tedbirler alıyor?" şeklindeki soru üzerine Bakan Eroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ülkeyi işgal etme ve parçalama amacına hizmet ettiğini, bu girişimin milletin kahramanlığı ve kararlılığıyla püskürtüldüğünü söyledi.

Eroğlu, bugün itirafçı olanların, itirafçı olmamak için uzun süre direndiğini, "kainat imamı" olarak gördükleri terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in dediği hiçbir şeyin çıkmaması üzerine bu kişilerin itirafçı olmaya başladığını vurgulayan Eroğlu, "Bu kişilerin sayısı da artacaktır. Bunlar dini kisve altında sızmışlar devlete. Bu devlet için acı bir tecrübe." dedi.

FETÖ'nün tek başına olmadığını, arkasında bazı güçlerin ve istihbarat örgütlerinin bulunduğunu ifade eden Eroğlu, asırlardır İslam'ın kılıcı olmuş Türk milletini, Allah'ın koruduğunu söyledi.

Eroğlu, örgüte mensup bir kişinin işine son vermesi nedeniyle FETÖ'nün geçmişte kendisini dolaylı olarak tehdit ettiğini belirterek, bunun üzerine kendisinin de "ellerinde ne varsa arkalarına koymasınlar" dediğini aktardı.

Darbe girişimi gecesi darbecilerin kendisini almak için İstanbul'daki evine gittiğini, orada kendisini bulamayan darbecilerin daha sonra kızının evine yöneldiğini anlatan Eroğlu, "Tabi bulmaları mümkün değil. Biz çünkü DSİ'nin ve Orman Genel Müdürlüğünün araçlarıyla kışlaların ve havaalanlarının önünü kapattık." dedi.

- "Artık millet uyandı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığında, FETÖ mensuplarının temizlendiğini ama buna rağmen 15 Temmuz'dan sonra yaklaşık 400 kişinin bu yapıya mensup olduğunu tespit ettiklerini bildiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Haksızlık olmasın diye 7 kişilik bir komisyon var, inceliyor, teftiş ediyor, bütün bilgileri ele alıyor. Dün gece geç saate kadar ben de teker teker üzerinden geçtim ki 'bir haksızlık olmasın' diye ama yüzde 100 emin olduğumuz aşağı yukarı 58 kişiyi uzaklaştırmak için bugün Başbakanlığa bildirdik. Bu tür ihanetlerin bir daha olmaması için uyanık olmak gerekir. Artık millet uyandı. Bundan sonra böyle bir darbe teşebbüsüne kimsenin cesaret edemeyeceğini düşünüyorum."

- "Çok büyük tedbirler alındı"

"Türkiye Marakeş'te süren COP22 İklim Değişikliği Zirvesi'nde sizin bakanlığınız ve diğer bazı bakanlıklar tarafından temsil edildi. Ayrıca, Türkiye 2020 İklim Değişikliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapmak istiyor. İklim değişikliği konusunda Türkiye, üzerine düşeni yeterince yapıyor mu, Paris Anlaşması ne zaman onaylanır?" şeklindeki soru üzerine Eroğlu, iklim değişikliğiyle mücadelenin yapıldığını belirtti.

İklim değişikliğiyle mücadele konusunda çalışıldığını ifade eden Eroğlu, toplu taşımanın ve raylı sistemlerin geliştirildiğini, bölünmüş yollarla akaryakıt tasarrufu sağlandığını aktardı.

Katı atık bertaraf tesislerin kurulduğuna değinen Eroğlu, termik santrallerde de baca gazıyla ilgili ileri teknolojileri faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Eroğlu, "Daha önceden bir termik santralde kömür yandığı zaman simsiyah olurdu. Şimdi gidiyorsunuz, bir su buharından başka bir şey göremiyorsunuz. Bu şekilde çok büyük tedbirler alındı." dedi.

- "3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk"

Sera gazının azaltılması için termik santraller, arıtma, katı atık bertaraf tesislerinde çalışmalar yapıldığını anlatan Eroğlu, toplu ulaşımdaki emisyonun azaltılmasının yanında ormanların ve meraların da ıslah edildiğini bildirdi.

Veysel Eroğlu, "Biz 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bizim bakanlığımız çok büyük miktarda merayı ıslah etti. DSİ çok sayıda sulak alanı kurtardı. Bunların da karbondioksiti tutmak açısından çok büyük fayda sağladığını belirtmek istiyorum." diye konuştu.

- "Tarihi hamleyi yaptık"

Yenilenebilir enerji konusuna da ağırlık verdiklerinin altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa şu anda yenilenebilir enerjiyi, toplam enerjinin yüzde 20'sine yükseltmek için çalışma yaparken,biz şu anda yüzde 30'lardayız. Çünkü hidroelektrik enerji, temiz, yenilenebilir enerji. Diğer enerji kaynakları üretim tesislerinde olduğu gibi emisyon vermiyor, sıfır emisyon. Dolayısıyla biz HES'lerde gerçekten çok muhteşem ve tarihimizdeki en büyük hamleyi yaptık. Eskiden, 'Su akar, Türk bakar' derlerdi. Ama şu anda bizim 'Su akar, Türk yapar' diye bir sloganımız var. 411 tane baraj, hidroelektrik santrali ve aynı zamanda 26 milyar kilovatsaatten aldığımız hidrolelektrik, temiz elektrik üretimini 92,5 milyar kilovatsaate çıkardık. Üçe katladık kısa zamanda. Bunların emisyonu azaltmada çok büyük faydası oldu."

Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olduğunu anımsatan Eroğlu, söz konusu protokolün 2020'ye kadar geçerli olduğunu söyledi.

(Bitti)

Yorumlar