Erken yaşta evliliklerle ilgili düzenleme

- Eşleri cezaevinde bulunan Çanakkale'deki Roman kadınlar, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin geri çekilmesini istemiyor - Şengül Kabak: "13 seneden beri nikahım var. 3 çocuğum var. Ben kocamın çıkmasını istiyorum. Bu yasanın geri çekilmesini istemiyorum. Biz de tecavüzcülere karşıyız. Bizim de kız evlatlarımız var"

Google Haberlere Abone ol
Erken yaşta evliliklerle ilgili düzenleme

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de yaşayan Roman kadınlar, eşlerine kavuşmaları konusunda umutlu oldukları erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin geri çekilmesine tepki gösterdi.

Fevzipaşa Mahallesi'nde bir araya gelen Roman kadınlardan Şengül Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yaşında evlendiğini söyledi.

Bu düzenlemenin konuşulmaya başlamasıyla birlikte çok umutlandıklarını anlatan Kabak, şöyle konuştu:

"Bizim hayallerimiz bugün itibarıyla suya düştü. Çocuklarım da çok umutlanmıştı. Yani biz bir şey yapmadık. 13 seneden beri nikahım var. 3 çocuğum var. Ben kocamın çıkmasını istiyorum. Bu yasanın geri çekilmesini istemiyorum. Biz de tecavüzcülere karşıyız. Bizim de kız evlatlarımız var. Eşim cezaevine gireli 4 sene olacak. Bize umut verdikleri gibi, bize bir ışık yaksınlar. Arkadaşlarım da benim gibi mağdur, erken yaşta evlenmekle. Onların kocaları da cezaevinde."

- "Bizi duyun. Bizim kocalarımız tecavüzcü değil"

5 yaşında bir çocuğu olan 21 yaşındaki Feruzan Çamberli ise eşlerinin cezaevinden çıkmasını talep ettiklerini belirtti.

Eşlerinin tecavüzcü olmadığını, ancak aynı muameleyi gördüğünü dile getiren Çamberli, şöyle konuştu:

"Herkesin çoluğu çocuğu var. Benim çocuğum okula başladı. Her akşam babasını istiyor, ağlıyor. Okula gittiğini babasının görmesini istiyor. Bizim kocalarımızı çıkartın. Ne güzel ışık verdiniz, Allah razı olsun. Bu yasayı geri çekmeyin. Bu yasayı bize sunun ki bizim çocuklarımız da babalarına kavuşsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Bizi duyun. Bizim kocalarımız tecavüzcü değil. İsteyerek gittim, severek evlendim. Eşim 3 seneden beri cezaevinde, çıkmasına 15 ay var. Bizim kocalarımız tecavüzcü değil. Bizim nikahımız var, çocuklarımız var."

- Eşi 3 yıldır cezaevinde

3 yaşında kızı, 6 yaşında da oğlu bulunan Hatice Gökçınar da eşinin 8,5 yıl ceza aldığını anlattı.

Küçük yaşta evlendiklerini, ancak bu konuda bir zorlama olmadığını vurgulayan Gökçınar, şunları kaydetti:

"Eşlerimiz diğer zorla yapanlar gibi aynı kefeye konmasınlar. Biz en kısa zamanda kocalarımızı yanımıza istiyoruz. Evimize gitmek istiyoruz artık. Buradan yalvarıyoruz, kocalarımız artık çıksın. Çocuklarımız her akşam 'baba' diye ağlıyor. Kayınpederim de aynı cezayı aldı. Kayınpederimin ne suçu var? Şeker hastası, yaşlı. Onun ne suçu var, aynı cezayı yatıyor. O da çıksın. Biz çok mağdur durumdayız. Çoluğumuz çocuğumuz ortada kaldı. Sesleniyoruz buradan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ne olursun duy sesimizi. Eşim 3 yıldır cezaevinde, 1,5 yılımız kaldı."

Yorumlar