"Ergenlerde Alkol ve Maddeyle Mücadele İşbirliği Protokolü"

- Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği ile İBB arasında alkol ve madde kullanımı ile mücadele kapsamında protokol imzalanacak

Google Haberlere Abone ol
"Ergenlerde Alkol ve Maddeyle Mücadele İşbirliği Protokolü"

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında alkol ve madde kullanımı ile mücadele kapsamında "Ergenlerde Alkol ve Maddeyle Mücadele İşbirliği Protokolü" imzalanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantısının 2'nci birleşimi Saraçhane'deki merkez binada gerçekleşti. Meclis'te, alkolle ve madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında, "Ergenlerde Alkol ve Maddeyle Mücadele İşbirliği Protokolü"nün imzalanmasına ilişkin teklifin yer aldığı komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor, Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.

Onaylanan protokole göre, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bakırköy Genel Sekreterliği (Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi) ile İBB arasında alkol ve madde kullanımı ile mücadele kapsamında protokol imzalanacak. Protokol, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadelenin temel ayaklarından biri, bağımlı hale gelmiş çocuk ve ergenlerin kapsamlı şekilde tedavi edilmesi ve topluma sağlıklı bireyler olarak geri kazandırılmasını amaçlıyor.

Onaylanan protokolle, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Tuzla ilçesi Aydınlı Mahallesi'nde bulunan İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi (İSMEM), Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastaneleri (BRSHH) tarafından bağımlılık tedavi merkezine dönüşecek. Avrupa yakasında 2 ilçede bağımlılık tedavi merkezi kurulması planlanıyor.

Yorumlar