Erdoğan'ın İDSB heyetini kabulü

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Elazığ gibi uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen 'huzurun ve kardeşliğin şehri' vasfını korumuş bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum. Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kastetmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır" - "Türkiye, adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleriyle yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı" - "Son günlerdeki hadiseleri milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile PKK'nın, DAİŞ'le bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır" - "Zaman zaman bazı dostlar bize şu tür ifadeler kullanıyorlar, 'Cepheyi büyütmeyelim.' Bizim için zaten dar bir cephe söz konusu değil. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz, belli bir hatta değil. Onun için neresi gerekiyorsa bu mücadeleyi bu millet tüm güvenlik güçleriyle beraber orada verecektir" - "PKK'nın son günlerdeki saldırılarının gerisinde bilgi paylaşımı ve teşvik anlamında FETÖ'nün de bulunduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın İDSB heyetini kabulü

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ gibi, uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen "huzurun ve kardeşliğin şehri" vasfını korumuş bir yere saldırılmasını önemli gördüğünü belirterek, "Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kastetmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmaya, konuklarını "Ülkemize ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, bu gazi mekana hoşgeldiniz" diye selamlayarak başadı.

Heyeti Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, "İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koydukları bu güzel görüntü için, şu uhuvvet tablosu için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarını anımsatan Erdoğan, "Türkiye adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleriyle yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı." dedi.

PKK tarafından 15 Temmuz'dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda polis, asker, köy korucusu ve sivil vatandaşın şehit edildiğini ve yaralandığını ifade eden Erdoğan, "Son olarak bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılarda Diyarbakır'da 4'ü polis 7 şehidimiz ve 45 yaralımız, Van'da biri polis 3 şehidimiz ve 70 yaralımız, Elazığ'da bugün itibarıyla 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da birkaç saat sönce Bitlis'te mayın patlaması sonucu 5 askerimiz ve bir korucumuz şehit oldu, 5 askerimiz de yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

-"Demokrasi nöbetlerine misilleme saldırıları olarak görüyorum"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve bakanlarla olayı yerinde incelemek ve gerekenleri yapmak üzere Elazığ'a gittiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Elazığ gibi, uzun zamandır çevresinde terör eylemleri yaşanmasına rağmen 'huzurun ve kardeşliğin şehri' vasfını korumuş bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum. Tek başına bu son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek, acı yaşatmak, ülkenin ve milletin huzuruna kast etmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır. Esasen son günlerdeki hadiseleri milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile PKK'nın, DAİŞ'le bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır."

- "182 terörist etkisiz hale getirildi"

Milletin, şehitlerin ve yaralıların kanının asla yerde kalmadığından ve kalmayacağından emin olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece 15 Temmuz'dan bu yana yurt içinde ve dışında yapılan operasyonlarda 182 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişiyi gözaltına almış, bunlardan 318'i de mahkemeler tarafından tutuklanmıştır. Yani Türkiye FETÖ denilen ihanet şebekesiyle mücadele ederken PKK ile mücadeleyi asla bir kenara bırakmamıştır, bırakmayacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman bazı dostlar bize şu tür ifadeler kullanıyorlar, 'Cepheyi büyütmeyelim.' Bizim için zaten dar bir cephe söz konusu değil. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz, belli bir hatta değil. Onun için neresi gerekiyorsa bu mücadeleyi bu millet tüm güvenlik güçleriyle beraber orada verecektir. Güneydoğuysa Güneydoğu, doğuysa doğu, güneyse güney, neresi olursa. Suriye'nin kuzeyinde şu anda YPG'nin orada saldırıları var, ülkemize tehdit oluşturuyor, gerekirse orası. Her yerde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Batı dünyası bizi bu mücadelede anlamamıştır, anlamıyor ve anlamayacaktır, biz bunun farkındayız. Dürüst davranmadılar, dürüst davranmıyorlar, bunun da farkındayız."

- "Biz her şeyin farkındayız"

Gerek askeri operasyonlar gerek polis ve adliye teşkilatının yürüttüğü çalışmaları kesintisiz devam ettireceklerine vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"PKK'nın son günlerdeki saldırılarının gerisinde bilgi paylaşımı ve teşvik anlamında FETÖ'nün de bulunduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye'de ve Irak'ta ülkemizin bekasını tehdit edecek gelişmeleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu diyorum, biz her şeyin farkındayız. Türkiye hem bu ihanet örgütlerinin içerideki eylemleriyle baş edebilecek hem de bölgedeki tezlerinin arkasında durabilecek güce, kudrete, imkana sahiptir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Türk Silahlı Kuvvetlerini, emniyet teşkilatımızın işleyişini felce uğrattığını sananlar yanıldıklarını, işte operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerle, gözaltına alınan, tutuklanan işbirlikçileriyle görmüşlerdir. Sınırlarımız ötesindeki gelişmeleri de 15 Temmuz'da yaşadıklarımızdan bağımsız olarak yakından izlediğimizi, izlemeye devam edeceğimizi, verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini takip etmeyi de sürdürüyoruz."

"Bu devlet bir çadır devleti değildir." ifadesini kullanan Erdoğan, Türkiye'nin 2 bin 200 yıllık bir devlet geleneğine, düzenli ordu tecrübesine sahip olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı forsunun etrafındaki yıldızların estetik olarak "şık dursun" diye oraya konmadığını söyleyen Erdoğan, "Her birinin anlamı vardır, anlamayanlara ve anlamak istemeyenlere bu yıldızların ifade ettiği manayı tekrar tekrar hatırlatmaktan, söz yetmiyorsa bilfiil bunu göstermekten çekinmedik, çekinmeyiz." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar