Erdoğan'dan Özel Kuvvetler Komutanlığına ziyaret

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bordo bereliler" olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığının eğitim tesislerini yerinde denetledi - Erdoğan'a yaklaşık 2,5 saat süren ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 2. Başkan Orgeneral Güler, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Aksakallı ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga eşlik etti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Özel Kuvvetler Komutanlığına ziyaret

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığını ziyaret etti.

Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığına helikopterle geldi.

Anı defterini imzalayarak başladığı ziyarette Erdoğan, komutanlığın faaliyetlerine ilişkin brifing aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte, üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilen ve "bordo bereliler" olarak bilinen özel kuvvetlerinin eğitim tesislerini yerinde denetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı Kayak Eğitim Merkezi, Fiziki Güç Geliştirme Tesisleri, Dikey Rüzgar Tüneli, Güç Engel Parkuru, Eğitim Kulesi, Korunma ve İleri Sürüş Teknikleri, Eğitim Atış Alanı'nda, "bordo berelilerin" eğitim faaliyetlerini de bir süre izledi.

Hedef şaşırtma, fiziki dayanıklılık ve denge eğitimleri verilen parkurda, "Hücum Marşı" eşliğinde gerçekleştirilen eğitimleri izleyen Erdoğan, daha sonra kuleden muharebe inişini başarıyla tamamlayan personeli tebrik etti.

Her türlü muharebe şartlarında harp etme eğitimi verilen personelin dalgıçlık kursu eğitimlerini de takip eden Erdoğan, personelin tam teçhizatlı olarak suda yüzme eğitimini izledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın da eşlik ettiği Erdoğan'ın ziyareti, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Yorumlar