Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar yaptı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Türkiye için gerçek tehdit ne bölücü terör örgütünün saldırıları ne finans krizinin etkileri ne de şu veya bu gücün düşmanlığıdır. Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır" -"Gezi olayları vesaireler olduğu zaman 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeliyiz' (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim. 'Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, 'gereği neyse yap' diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var?"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar yaptı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için gerçek tehdidin ne bölücü terör örgütünün saldırıları ne finans krizinin etkileri ne de şu veya bu gücün düşmanlığı olmadığını belirterek, "Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır" dedi.

Haliç Kongre Merkezinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftar programında bir araya gelen Erdoğan, Ramazan-ı Şerif'in ortasına yaklaşıldığını belirterek, ramazanın tüm insanlığın huzuruna vesile olmasını diledi.

Erdoğan, dostlarla bir arada olmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, İslam dünyasının ve insanlığın yaşadığı krizler, acılar ve kayıpların yürekleri burktuğunu ve yaktığını söyledi.

Türk milletinin, istiklal ve istikbal mücadelesinin ne olduğunu çok iyi bilen bir millet olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün benzer mücadele içinde olan kardeşlerimizi bizden daha iyi anlayacak hiç kimse yoktur. Onun için devlet, STK'lar olarak mağdur ve mazlum duruma düşmüş tüm Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu ister evi bölücü terör örgütü tarafından yıkılan vatandaşımız olsun, ister Suriyeli, Iraklı sığınmacı olsun, ister Filistin'deki, Arakan'daki mazlum olsun fark etmez. Hepsine de elimizi uzatıyoruz. Biliyoruz ki, veren el alan elden üstündür. Bu anlayışla bu yolda yürüyoruz. Türkiye olarak, en gelişmiş, en güçlü, en ileri ülkesi olduğunu söyleyenlerle şöyle bir donörler noktasında ne durumdayız diye batığımızda, dünyada birinci sırada Amerika, ikinci sırada Türkiye, üçüncü sırada İngiltere. Fakat milli gelire oranla değerlendirdiğimiz zaman birinci sırada Türkiye geliyor. Bu bize bir şeyi gösteriyor. 'Acaba bu kadar destek veriyoruz, milli bütçe ne olur?' demedik. Tam aksine ne kadar verirsek çok daha fazlası gelecek diye baktık. Öyle de oldu." şeklinde konuştu.


-"Teröristin iyisi kötüsü olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın birinci çeyreğinde Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"4,8 bu bir bir bereketi gösteriyor, azmi gösteriyor. İnanmak... İnandığınız zaman tekeden bile süt çıkartırsınız. Bu işin lamı cimi yok ve neticede böyle oluyor zaten. Türkiye için gerçek tehdit ne bölücü terör örgütünün saldırıları ne finans krizini etkileri ne de şu veya bu gücün düşmanlığıdır. Bizim için asıl tehdit mağdura, mazluma, garibe, kimsesize, haksızlığa uğramış olanlara el uzatacak takatimizin veya idrakimizin kalmamasıdır. İşte o zaman bu günümüz ve geleceğimiz için gerçekten endişelenmeliyiz.

Hani birileri Türkiye için endişeleniyordu ya... Gezi olayları vesaireler olduğu zaman 'Biz Türkiye'deki bu durumdan endişeliyiz' (diyorlardı). Ben de onlara dedim ki Fransa'da, Belçika'da, İngiltere'deki bu son gelişmelerden dolayı çok endişeliyim. 'Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum' dedim. Rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Demek ki terör kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, 'gereği neyse yap' diyorsun. Türkiye'nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var? O da insan öldürüyor, o da insan öldürüyor. Teröristin iyisi, kötüsü olmaz. Bunu her zaman söyledik ve şu yaptığımız operasyonlar terörle mücadelede ülkemize huzuru, refahı o bölgelerde de getirene kadar durmadan devam edecektir. Bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz ve Allah'ın izniyle başaracağız. Bunda kararlılığımız var. Askerimiz, polisimiz, köy korucularımızla beraber kararlılığımız var. Bu millet Allah'ın izniyle bunlara prim vermeyecek."

(Sürecek)



Yorumlar