Erdoğan: Sıfır kilometre bir devlet olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe sonrasında yapılacak düzenlemelerle 'sıfır kilometre bir devlete' kavuşulacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sıfır kilometre bir devlet olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Biz milletimize aşkımızı hizmetimizle zaten verdik. Bu hizmeti veren bir iktidara, 14 yıllık hizmet ehli bir yönetime karşı böyle bir şeyin yapılabileceğine hiç ihtimal vermiyorduk. Ama ne yazık ki bunlar haince, alçakça bunu yaptılar. Şimdi de bunun bedelini tabii ki ödeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 2 bin 191 yaralı olduğunu, onlarda çok farklı bir yürek bulunduğunu söyledi. Darbenin terörü yaygınlaştırdığını anlatan Erdoğan, FETÖ'nün terör örgütleriyle müşterek hareket ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunun PKK'dan farkı yok, PKK'dan daha öte. Onlarla da müşterek hareketleri var. PYD ile müşterek hareketleri de var, bunlar DAİŞ'le de müşterek hareket içindeler. Bundan sonra hedef bu ülkeyi işgal. Bunu görmemiz lazım. Onun için de özellikle buna gönül veren vatandaşlarım varsa kendilerini check etsinler. Gazete ilanlarıyla, vesaireleriyle bu iş çözülmez. 'Yeni anladık', vesaire, çözülmez. Artık anlamamak için hiçbir sebep -kusura bakmasınlar- kalmamıştır. Gerekçesi bu işin yoktur. Bundan sonra yargı, emniyet, silahlı kuvvetlerimiz, hepsi ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır."

Devletin, silahlı kuvvetlerin, yargının yeniden yapılanması sürecine gidildiğini dile getiren Erdoğan, bütün bunlarla beraber ayıklamaların yapılması, bu ayıklamalarla da "sıfır kilometre bir devlet yapısıyla" yürünmesi gerektiğini vurguladı.
 

Yorumlar