Erdoğan, Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Sizlere Alllah'tan eğitim öğretim hayatınızda başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Bugün aramızda Suriyeli kardeşlerimiz var, evlatlarımız var. İnanıyorum ki onlar sizin misafirleriniz. Onlar muhacirler, siz de ensar olarak onları gönlünüze bastınız" - "Ben İstanbul Anadolu İmam Hatipliydim o zamanlar, oradan mezun oldum ama biz üniversitelere direkt giremiyorduk, geldik Eyüp Lisesi'nde ayrıca fark dersi verdik üniversiteye öyle girdik. Dört çocuğumun dördünü de onları da imam hatibe gönderdim, onlar da oradan mezun oldular"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp'teki toplu açılış töreninin ardından Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, belediye başkanları da eşlik etti.

Okula girişte yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan'a, öğrenciler "Bizi Kudüs'e götür" diye tezahürat yaptı.

Burada öğrencilere hitap eden Erdoğan, verdiği söz üzerine okula geldiğini ve sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde öğretmeninizle bir görüşmem oldu, o da beni buraya davet etti. Ben de söz verdim, bugün de bu sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyim. İşte öğretmen dediğin böyle olacak, tuttuğunu koparacak. Sizlere Allah'tan eğitim öğretim hayatınızda başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Bugün aramızda Suriyeli kardeşlerimiz var, evlatlarımız var. İnanıyorum ki onlar sizin misafirleriniz. Onlar muhacirler, siz de ensar olarak onları gönlünüze bastınız. Bundan sonraki süreçte Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarılarla dolu geleceğini takip edeceğim.

Ben İstanbul Anadolu İmam Hatipliydim o zamanlar, oradan mezun oldum ama biz üniversitelere direkt giremiyorduk, geldik Eyüp Lisesi'nde ayrıca fark dersi verdik üniversiteye öyle girdik. Dört çocuğumun dördünü de onları da imam hatibe gönderdim, onlar da oradan mezun oldular. Numan Bey aynı şekilde İstanbul İmam Hatip'ten mezun oldu, Hayati Yazıcı Bey yine imam hatipten mezun oldu, İstanbul Valimiz yine imam hatipten mezun."

Erdoğan, ayrımcılık yapmadan tüm lise öğrencilerini ülkenin geleceğinin temel taşları olarak gördüğünü ifade ederek, "Bütün mesele milli olmaktır, yerli olmaktır, bu zihniyetle geleceğe yürümektir" dedi.

- "Buraya gelerek halkın adamı olduğunu bir kere daha gösterdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı okula davet eden meslek dersi öğretmeni Merve Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı her zaman takip ettiğini, okullarına geldiği için çok mutlu olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Biz şu okulda, rahat bir şekilde örtümüzle dinimizi yaşıyorsak bunu kesinlikle sayın Cumhurbaşkanımıza borçluyuz, Allah ondan razı olsun, öğrencilerim de çok seviyor. Öğrencilerimle pankartlar hazırladık, 'bizim okulumuza teşrif eder misiniz?' tarzında, kendisi sağolsun gördü, bizi kırmadı. Gerçekten çok mütevazi, alçak gönüllü bir şekilde bunca yoğun programına rağmen geldi. Biz inanılmaz heyecanlandık, buraya gelerek halkın adamı olduğunu bir kere daha gösterdi. Ben külliyeye de gittim, 'halkın evine hoşgeldiniz' diye karşılanınca biz inanılmaz mutlu olduk. Onun başkan olmasını çok istiyoruz. Rabbim ona hayırlı uzun ömürler versin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre sınıfları gezerek okul yöneticilerinden bilgi aldı.

Okuldan ayrılırken öğrencilerle fotoğraf çektiren Erdoğan'a, öğrenciler, "Dik dur eğilme İmam Hatip seninle" sloganı attı.

Yorumlar