Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki taksicileri ziyaret etti

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - (Taksicilerin fahiş ücret istediği iddiası) O ahlaksızlığı yapanların ahlaksızlığı kendi üzerinedir. Bunları hiç takmayın" - "(Terörle mücadele) Durmak bu noktada yok. Sonuna kadar bu işin üzerine gideceğiz. Askerimiz, polisimiz, köy korucularımız, hep beraber... Bu iş bitmeden de bırakmayacağız inşallah"

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndaki taksicileri ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı sonrasında bazı taksicilerin yolculardan fahiş ücret talep ettiği yönündeki iddialara ilişkin, "O ahlaksızlığı yapanların ahlaksızlığı kendi üzerinedir. Bunları hiç takmayın." dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kompleksine ziyarette bulundu. Burada Şaban Çerman isimli taksicinin sigara paketini cebinden alan Erdoğan, bir süre taksicilerle sohbet etti.

Daha sonra hitap ettiği taksicilerden sigarayı bırakmalarını isteyen Erdoğan, "Arabada biliyorsunuz sigara içmek yasak. Arabada içen bedelini öder. Hiçbir taksici aracın içinde sigara içtiremez, yasak. Zaten bunları bir yapsak, bu ülkede neleri hallederiz. Kahvehanelerde tavan ne olurdu, simsiyah olurdu. Araç içinde tavan ne olurdu? Simsiyah. Koltuklar aman ya Rabbi." diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Erdoğan, "Bizleri bu mübarek ramazan ayı içinde derinden yaraladı. Bunların İslam'la alakası yok, bunlar Müslüman değil. Bunların yeri bir defa ila cehenneme zumera." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taksicinin, "Bunları bitirin. PKK olayını bitirin" sözleri üzerine, Kilis'te iftar yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bazıları bize 'gitmeniz riskli olur', şudur budur filan. Biz de diyoruz ki 'orada yaşayan vatandaşlarımız aynı riskin altında yaşamıyor mu, yaşıyor.' Dolayısıyla biz de aynı riski taşımak zorundayız. Eğer taşımazsak, zaten bu ülkede birliği beraberliği tesis edemeyiz. Hep beraber bunlara karşı tavrımızı koyacağız. Biz tabii bir şeye inanmışız. Kaderin üstünde bir kader vardır. Yaralı kardeşimizin durumu ortada. Allah muhafaza etti. Elhamdülillah korudu ama o öbür tarafta da ölenler var. Onun için bir şeye inanmışız. Nedir? Kaza da bizim için kader de bizim için. Buna imanımız olduğu için Müslümanlar olarak biz rahatız. Ama başkaları ürkek. Bunların hepsini beraberce aşacağız. Durmak bu noktada yok. Sonuna kadar bu işin üzerine gideceğiz. Askerimiz, polisimiz, köy korucularımız, hep beraber... Bu iş bitmeden de bırakmayacağız inşallah."


- "Bunları hiç takmayın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir taksicinin sosyal medyada, saldırının ardından taksicilerin yaralılardan ve yolculardan çok fazla para aldığına dair iddiaları hatırlatması üzerine, "Biliyorsunuz ben bu sosyal medyaya karşıyım. Bundan dolayı da bana çok saldırı da oldu. Ben bu Twitter'a filan hepsine karşıyım ve bunları paylaşmıyorum. Kendim de kullanmıyorum. Benim adıma kullananlar var, o ayrı mesele. O ahlaksızlığı yapanların ahlaksızlığı kendi üzerinedir. Bunları hiç takmayın." ifadesini kullandı.

Erdoğan, taksicilerin yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, nice ramazana huzur ve sükun içinde ailelerle ulaşmayı temenni etti.

Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can da " 'Acaba Cumhurbaşkanımız direksiyonu ne zaman bu tarafa kıracak?' diye bekliyoruz. Sizi çok seviyoruz. Burası sizi çok seviyor." diye konuştu.

Yorumlar