"Erdemli Gençlik ile Bilinçli Nesiller Projesi"

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Şahin: - "Bizim yapmamız gereken bir işi, bir konuyu alıp da bir STK'nın yaptığını duyunca çok duygulandığımı ifade etmek isterim. Bundan dolayı Anadolu İlahiyat Derneği'ne çok teşekkür ederim"

Google Haberlere Abone ol
"Erdemli Gençlik ile Bilinçli Nesiller Projesi"

ANKARA (AA) - Anadolu İlahiyat Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen "Erdemli Gençlik ile Bilinçli Nesiller" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Anadolu İlahiyat Derneği'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak insana dokunan işler yapmaya çalıştıklarını, engellilere, yaşlılara, dezavantajlı gruplara, çocuklara, kadınlara, şehit ve gazi yakınlarına yardım ettiklerini belirtti.

Şahin, "Bizim yapmamız gereken bir işi, bir konuyu alıp da bir STK'nın yaptığını duyunca çok duygulandığımı ifade etmek isterim. Bundan dolayı Anadolu İlahiyat Derneği'ne çok teşekkür ederim." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı da Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu yüzden genç nüfusun sağlıklı bir şekilde donatılması gerektiğini kaydetti.

Bıçkıcı, Bakanlığın, Anadolu İlahiyat Derneği'nin projesini desteklediğini ve bu tür faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

- "İhmal ve istismar mağduru 40 gence eğitim"

Anadolu İlahiyat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Siviş, derneğin geçmişi hakkında bilgi vererek, 1986'da Fecr Yayınevi'ni kurduklarını, Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması için çalışmalar yürüttüklerini ve çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Siviş, gençliği kurtarmak için 2013'de Anadolu İlahiyat Akademisi'ni kurduklarını, çeşitli kurslar ve projelerle gençliğe ve Ankaralılara hizmet verdiklerini ifade etti.

Anadolu İlahiyat Derneği Başkanı Hülya Kartal ise proje kapsamında, 40 bakım personeli ile ihmal ve istismar mağduru 40 gence atölye etkinlikleri, dram ve değerler eğitimi, okuma dersleri verildiğini anlattı.

Kartal, "Eğer biz gençlere sahip çıkarsak, arkalarında durabilirsek, onlar dezavantajlarını avantaja çevirebilirler." diye konuştu.

Kartal, çocukların gelişimi için bakım personeline çocuklarla daha iyi iletişim kurabilme, drama ve temel dini bilgiler üzerine, 5 aylık eğitim verildiğini kaydetti.

Okunan Kur'an-ı Kerim, açılış konuşmaları ve derneğin faaliyetlerini gösteren sinevizyon filminin ardından, projeye katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından, davetliler iftar yaptı.

Yorumlar