Erbil'de ramazan ayı heyecanı

- Erbil kalesinin yanındaki çarşı esnafından Nasrettin: - "Bereket ve hayırlarla dolu ramazan ayının yaklaşması işlerimizi eski günlere göre oldukça değiştirdi. Halk dışarı çıkıp, alışveriş yapıyor. Aileler temel ihtiyaç gıdası ve diğer malzemeleri almaya çalışıyor"

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de ramazan ayı heyecanı

ERBİL (AA) – İDRİS OKUDUCU – Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde esnafın yüzü ekonomik krize rağmen "ramazan ayı" öncesinde gülmeye başladı.

IKBY ve Irak merkezi hükümeti arasında devam eden bütçe sorunu ve memur maaşlarının ödenmemesinden dolayı, bölgedeki ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken esnaf eski günlerini aramaya başladı. Ancak bereket ve hayır ayı olarak tabir edilen ramazan'ın yaklaşmasıyla halkın alışverişe çıkması çarşının canlanmasına ve esnafın mutlu olmasına vesile oldu.

Erbil kentinin tarihi kalesinin hemen yanındaki çarşıda uzun yıllardan beri esnaflık yapan Serkeft Nasrettin, ramazan ayı arefesinde işlerinin birden açıldığını ve piyasanın hareketlendiğini belirtti.

Nasrettin, "Bereket ve hayırlarla dolu ramazan ayının yaklaşması işlerimizi eski günlere göre oldukça değiştirdi. Halk dışarı çıkıp, alışveriş yapıyor. Aileler temel ihtiyaç gıdası ve diğer malzemeleri almaya çalışıyor." dedi.

Ekonomik krizden dolayı kent sakinlerinden ziyade Irak'ın diğer bölgelerindeki çatışma ve terör olaylarından kaçan iç göçmenlerin alışveriş yaptığını aktaran Nasrettin, Bölge'deki resmi dairelerde çalışanların maaşlarını alamamasından dolayı gerektiği gibi alışveriş yapmadığını ancak buna rağmen durumun yine de iyi olduğunu ifade etti.

- Çarşı'da ramazan canlılığı

Söz konusu çarşıda şarküteri dükkanı sahibi Naif İdris ise birkaç gün öncesine kadar çarşının bomboş olduğunu ancak ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte çarşının aniden canlandığını söyledi.

"Normalde işlerimiz çok kötü çünkü bölgede ekonomik kriz var ancak ramazan ayı daha gelmeden bu durumu ortadan kaldırdı." diyen İdris, "Halk oruç tutacağı ve misafir kabul edeceği için elinden geldiği kadarıyla iyi bir sofra hazırlamaya çalışıyor. Bu yüzden bol bol alışveriş yapıyor." ifadesini kullandı.

Çarşıda alışveriş yapan Erbil sakini Ahmed Ali, yaklaşık 4 aydır maaş alamamasına rağmen çocuklarıyla çarşıya gelip, ramazan ayı için hazırlık yaptıklarını ve sofradan hiçbir şey eksik etmemeye çalışacağını kaydetti.

Yorumlar