"Engelsiz Yarınlar İçin Elele" projesi

- İzmir'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, 35 engelli öğrenci için İstanbul'a gezi düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
"Engelsiz Yarınlar İçin Elele" projesi

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Engelsiz Yarınlar İçin Elele" projesi kapsamında, daha önce kent dışına çıkmamış 35 engelli öğrenci İstanbul'a götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, engelli vatandaşların toplumsal yaşamın içine katılımlarının sağlanması, devletin desteğini yanlarında hissettirme amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 12-16 yaş grubundaki engelli öğrencilere yönelik İstanbul gezisi programı düzenlendi.

Engelli 35 öğrenci ile 4 eğitmen, 1 sağlık görevlisi ve 9 TDP şube personelinin katıldığı 2 günlük program çerçevesinde, İstanbul Boğazı, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultan Ahmet Camisi, Yere Batan Sarnıcı, 1453 Panorama Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Koç Müzesi, Miniatürk ve Akvaryum turu yapıldı.

Geziye katılan öğrencilere, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) baskılı ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü logolu şapka ve tişörtler de hediye edildi.

Eğitim döneminin başlaması nedeniyle TDP Şube Müdürlüğü tarafından "Bir Çocuk Bir Dünya" projesi kapsamında da 200 çocuğun okul giysisi ile kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.

Yorumlar