"Engelsiz Maket Sergisi", Miniatürk'te açıldı

- Engelliler Haftası kapsamındaki engelli Suat Yüksel'in ilk kişisel minyatür maket sergisi, 22 Mayıs'a kadar görülebilecek

Google Haberlere Abone ol
"Engelsiz Maket Sergisi", Miniatürk'te açıldı

İSTANBUL (AA) - Engelli Suat Yüksel'in ilk kişisel minyatür maket sergisi, Miniatürk'te açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Miniatürk'teki sergi salonu, Engelliler Haftası kapsamında bedensel engelli Yüksel'in ilk kişisel minyatür maket sergisine ev sahipliği yapıyor.

Suat Yüksel'in 2 yıllık çalışması sonucunda hazırladığı sergide, Kız Kulesi, Kariye Müzesi, Yedikule Zindanları ve Balat gibi İstanbul'dan tarihi ve mimari eserlerin aralarında bulunduğu 45 minyatür maket bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüksel, maket çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Eserlerimi, ahşap, Amerikan servisi, kontrplak gibi malzemelerle yapıyorum. Fazla malzemeye ihtiyacım olmuyor. Önce yapacağım çalışmanın fotoğraflarını çekiyorum ve sonra hangi malzeme ile yapacaksam bunu hazırlıyorum. Elim, el sanatlarına her zaman yatkındır. Evimizin mutfak dolabını 10 yıl önce el testeresi kullanarak yaptım. Son derece güzel ve sağlam oldu. Evde herhangi bir tadilat olduğunda ben yaparım. Evimize hiç tamirci girmez. Bir haftada biten maket de 6 ayda biten de var. Aslında bu hiç belli olmuyor. Maketin ince işçiliğine göre yapım süresi değişiyor."

Tarihi eserlerin maketlerini yapmayı sevdiğini vurgulayan Yüksel, bu anlamda özellikle tarihi eserlerin olduğu semtleri gezip gördüğünü, beğendiği eserlerin fotoğraflarını çekip, aynısını yapmaya çalıştığını kaydetti. Yüksel, bazen bir semtte gördüğü değişik bir ev mimarisinin de kendisine ilham verdiğini vurguladı. Yüksel, genellikle İstanbul'dan seçtiği mimari eserlerin ya da figürlerin yanı sıra Türk folkloruna ait objelerin maketlerini yaptığını belirtti.

"Engelsiz Maket Sergisi", 22 Mayıs'a kadar ziyarete açık kalacak.

Yorumlar