Engelliler selvi fidanlarını toprakla buluşturdu

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri ile İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre...

Google Haberlere Abone ol
Engelliler selvi fidanlarını toprakla buluşturdu

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri ile İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre oluşturma bilincini geliştirmek amacıyla Kemerburgaz'da selvi fidanı dikti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından hizmete sunulan Engelliler Sarayı'nda değişik branşta meslek öğrenen ve iş sahibi olan engelli kursiyerler, Kemerburgaz’daki bir alanda fidan dikimi gerçekleştirdi.

Çevreyi temiz tutma ve yeşili koruma bilincini geliştirmek amacıyla birçok faaliyete katılan engelli kursiyerler, bu kez farklı bir etkinlik için Kemerburgaz’daki ormanlık alanda buluştu. Kursiyerler, Göktürk Ağaçlı Köyü'nde İstanbul Orman İşletmeleri Müdürlüğü'ne ait alanda 100 adet selvi fidanını toprakla buluşturdu. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri de fidan dikimi sırasında engelli kursiyerlere eşlik etti. Fidan dikiminin ardından kursiyerler ve öğrenciler piknik yaptı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı açıklamada, birlikte yaşama kültürü oluşturma amacıyla yeni projeleri hizmete sunduklarını belirterek, bu anlamda engelli kursiyerlerle güzel faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Engellilerle birlikte toplumsal bilincin gelişmesine yönelik faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Çağırıcı, "Ormanlar bizim oksijen kaynağımız. Ağacı ve yeşili korumak hepimizin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Engelli kardeşlerim de öğrencilerimizle bu bilincin yayılması amacıyla selvi fidanı dikerek herkesin takdirini topladı. Yeşili koruma bilincinin yaygınlaşmasına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek." diye konuştu.

Yorumlar