Engelliler için "Balık Tutma Şenliği"

- İSEM tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlar Galata Köprüsü'nde balık tuttu

Google Haberlere Abone ol
Engelliler için "Balık Tutma Şenliği"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) tarafından düzenlenen "Balık Tutma Şenliği"nde, engelli vatandaşlar Galata Köprüsü'nde balık tuttu.

Etkinlik için kentin değişik yerlerinden Galata Köprüsü'ne getirilen, bazıları tekerlekli sandalyeli engelliler ile down sendromlu vatandaşlar Galata Köprüsü'nden denize olta attı.

Engellilerin sosyal hayatın daha çok içinde yer alması amacıyla düzenlenen şenlik çerçevesinde, katılımcılar belediye görevlilerinin yardımıyla balık tutmanın keyfini yaşadı. Engelli ve down sendromlulardan oluşan bir ekip, horon tepti.

- "Bu bir sosyal rehabilitasyon etkinliği"

İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, bu etkinliği her yıl yaptıklarını belirterek, "Engellilerin hayata adaptasyonu, toplumun engellilere adaptasyonu konusunda yaptığımız bir sosyal etkinliktir." dedi.

Bu tarz programlarla aynı zamanda engellilerin İstanbul'u kullanabildiklerini göstermiş olduklarını kaydeden Saraç, "Tekerlekli sandalyeli ortopedik engelliler burada balık tutabiliyorlar. Onları biraz daha hayatın içine katmaya çalışıyoruz. Burada iki konu önemli; Haliç'te balık tutulması ve tekerlekli sandalyeli bir kişinin de burada balık tutabilmesi. Hem Haliç'in temizliğine hem de engellilerin de balık tutabileceğine dikkat çekiyoruz. Bu bir sosyal rehabilitasyon etkinliğimiz. İstanbul genelinde 165 bin kayıtlı engelli var. İstanbul genelinde 26 tane merkezimiz, 9 tane de irtibat büromuz var. Burada eğitimden psikolojik danışmanlığa, rehabilitasyona kadar bir sürü alanda hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bedensel engelli Melahat Güzel (55) ise, çok şaşkın olduğunu ve ilk defa balık tutmaya geldiğini söyleyerek, "Yani ailem, etrafımdakiler bugüne kadar beni böyle bir yere getirmedi. Bir engelli gidecek, balık tutacak yok öyle bir şey yani. Çoğu düşünüyor işte, 'bu engellilerden ne köy olur ne de kasaba' ama belediye hep yanımızda özel günlerde. Özellikle belediye başkanlarımız. Çok teşekkür ederim, diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece belediye hatırlıyor bizi. Belediye hariç kimse bize bu tarz etkinlikler düzenlemiyor. Ailemiz bile bunu bize yapmıyor." diye konuştu.

Etkinlikte, engellilere ve ailelerine balık-ekmek dağıtılırken, İSEM müzik grubu da konser verdi.

Yorumlar