Engelli Yelda ailesine bakabilmek için iş istiyor

- Beyin felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Yelda, yıllardır kendisine bakan annesi ve liseye başlayacak kardeşine yardım etmek için iş arıyor - Seren: "Kimsenin hakkında gözüm yok. Ben çalışarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bana da yardım etsin"

Google Haberlere Abone ol
Engelli Yelda ailesine bakabilmek için iş istiyor

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Çocukken yakalandığı beyin felci nedeniyle yıllardır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Yelda Seren, annesi ve kardeşine yardım etmek için iş arıyor.

Seren, AA muhabirine, doğduğunda sağlıklı olduğunu ancak bakımsızlık ve doktora zamanında gidememe nedeniyle hastalığının ilerlediğini anlattı.

8 yaşında doktora gittiğinde tedavi için geç kalındığı yanıtını aldığını, yetersiz beslenme ve bakımsızlıktan hastalığının ilerlediğini ve 12 yıl boyunca hastanede annesinin kendisine baktığını belirten Seren, ''Hastaneden çıkınca hemen hastalanıyor, tekrar hastaneye gidiyorduk. 12 yıl serumla, haplarla yaşadım, ağzıma yemek girmedi. Çok nadir görülen bir hastalık. Doktorların çoğu 12 yaşıma kadar yaşayacağımı söylemiş ama ben 32 yaşındayım ve hala yaşıyorum. Annemin, kardeşimin başındayım." diye konuştu.

Tek isteğinin ailesini kimseye muhtaç etmemek olduğunu, bugüne kadar kendisine bakan annesine evlatlık hakkını vermek istediğini dile getiren Yelda Seren, Balıkesir'de yaşarken aile sorunları nedeniyle annesi ve kardeşiyle İstanbul'a geldiklerini kaydederek, "Babamdan hem fiziki hem de sözlü şiddet gördüm. Şiddetin önü kesilmedi. Orada akrabalarımız sahip çıkmadı.'' dedi.

Seren, İstanbul'a geldikten sonra kendilerine bir çok kişinin yardım ettiğini, engelli maaşı aldığını ancak yetersiz kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yardım kuruluşları, sosyal sorumluluk projeleri altında herkes sesimi duydu ama ben kalıcı çözüm istiyorum. Gözüm yolda yardım beklemek istemiyorum. Kimsenin hakkında gözüm yok. Ben çalışarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Allah'a şükürler olsun, Allah gözümü, kulağımı, elimi, aklımı almadı. Ben bir şeyler yapabileceğimin farkındayım. Bir yıl önce bir yerde çalıştım ancak çıkarıldım. İŞKUR'a başvurdum ama hep beden işi arıyorlar. Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştım, fetih kutlamasına gittim ama ulaşamadım. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Bana da yardım etsin, benim de elimden tutsun. Tek ricam, beni kimseye muhtaç etmesinler. Bilgisayar, ofis programlarını biliyorum, masa başında her işi yapabilirim."

Kardeşinin liseye başlayacağını, onun masraflarını karşılamak için çalışmak istediğini söyleyen Yelda Seren, Açık Öğretim Lisesine devam ettiğini ve üniversiteye girmek istediğini de sözlerine ekledi.

Yelda'nın annesi Nabahat Seren de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyerek kızı Yelda'nın mutlu olmasını istediğini dile getirdi.

Yorumlar