Engelli üniversite öğrencisinin dolandırıldığı iddiası

- İzmir'in Balçova ilçesinde, 19 yaşındaki engelli üniversite öğrencisi, kayıt konusunda yardımcı olmak isteyen kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu - Anne Erten: "Ameliyat paramız dolandırıldı. Bu işin organize olduğunu düşünüyorum, insanların umutlarıyla oynayanların bir an önce yakalanmasını istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Engelli üniversite öğrencisinin dolandırıldığı iddiası

İZMİR (AA) - İzmir'in Balçova ilçesinde, 19 yaşındaki engelli üniversite öğrencisi, kayıt konusunda yardımcı olmak isteyen kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine şikayette bulunan Dilara Erten, engeli nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümündeki kaydını Ege Üniversitesine aldıracağını söyleyen kişinin, ameliyat için biriktirdiği paranın 2 bin 500 liralık kısmını alarak dolandırıldığını iddia etti.

İzmir Balçova'da unlu mamüller dükkanı işleten Dilara Erten'in annesi Ayşe Erten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yaşındayken sırtında oluşan kanserli tümör nedeniyle 5 yıl tedavi gören kızının verdiği savaşı kazandığını ancak yüzde 98 özürlü kaldığını, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Fiziki engellerinin kızını yıldırmadığını, çok önem verdiği eğitimini aksatmadığını dile getiren anne Erten, bu yıl Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü'ü kazandığını söyledi.

Bunun kızını çok mutlu ettiğini aktaran Erten, ''Ancak işlerimizin İzmir'de olması ve fiziki durumunun yetersizliği nedeniyle Kula'da kalamadık. Haftada iki gün Dilara'yı okula ben götürdüm. Derslerine bu şekilde devam etti ama aksadığı için çok üzülüyordu.'' dedi.

Ayşe Erten, kızının durumuyla ilgili iş yerinde bir yakınıyla konuşurken Mehmet E. olarak tanıdıkları ve sıkça dükkanlarına gelen müşterilerinin, kendisinin YÖK'te tanıdıklarının olduğunu, Ege Üniversitesi'ndeki aynı bölüme alınması konusunda yardımcı olabileceğini söylediğini anlattı.

Bu kişinin yanlarında bazı telefon görüşmesi yaptığını, sorunun çözüleceğini ve kayıt parası ayarlamalarını istediğini aktaran anne Erten, "Birkaç gün sonra işlemlerini hallettiğini söyledi ve kayıt için birlikte Ege Üniversitesi Rektörlüğüne gittik. Rektörlük yakınında arabadan inerek, kayıt için hazırladığımız 2 bin 500 lirayı aldı. Rektörlüğe girdi bir daha dönmedi. Kendisine telefonla da ulaşamadık, dolandırıldığımızı anlayınca savcılığa ve polise başvurduk." diye konuştu.

Yaşanan olayın kendisi gibi kızını da çok üzdüğünü belirten Ayşe Erten, "Kızımın, bazı ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması için ameliyat parası biriktirmiştik, kayıt için alınan para da bu paradan karşılandı. Ameliyat paramız dolandırıldı. Bu işin organize olduğunu düşünüyorum, insanların umutlarıyla oynayanların bir an önce yakalanmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar