Engelli gençlere asker kınası

İSTANBUL(AA) - Gaziosmanpaşa'da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yapacak 10 engelli gence kına yakıldı. Hasdal Kışlası 6. Motorlu...

Google Haberlere Abone ol
Engelli gençlere asker kınası

İSTANBUL(AA) - Gaziosmanpaşa'da Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük temsili askerlik yapacak 10 engelli gence kına yakıldı.

Hasdal Kışlası 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığında yarın temsili olarak bir günlüğüne askere gidecek 10 engelli genç için Gaziosmanpaşa Müftülüğü Plevne Konferans Salonunda kına merasimi düzenlendi.

Programa engelli gençler, aileleri ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.

Usta tarafından kına yakılan engelli gençler, askere gitmenin mutluluğunu şarkılar eşliğinde halaylar çekerek, aileleriyle paylaştı. Bazı engelli yakınlarının ise duygulanarak ağladığı görüldü.

Başkan Usta kına töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu anlamlı programı yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Engelli arkadaşlarımızın kınalarını yaktık, yarın da bir günlük askerliklerini yapacaklar. Normal askerlerimizi uğurlarken yaptıklarımızı, bugün geleneği yaşatırcasına engelli kardeşlerimize de uyguladık. Yarın da aileleriyle onları Hasdal Kışlası'nda askere uğurlayacağız. Aynı günde hem askerlik yapıp hem de teskerelerini alacaklar, bu mutluluğu onların gözlerinde görmek bizleri ayrıca keyiflendirdi. Özellikle Engelli Haftası münasebetiyle amacımız onları toplumla bütünleştirip, toplumsal yaşamda onların da var olduğunu hissettirmektir."

Yorumlar