Engelli çocukların eğitimine hayırsever katkısı

- Mersin'in Erdemli ilçesinde, engelli çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak beceriler kazanmasına yönelik eğitim verecek uygulama evi açıldı - Bir hayırsever tarafından yaptırılan evde çocuklar kıyafetlerini değiştirmekten yemek yemeye kadar birçok yetiyi uygulamalı olarak öğrenecek

Google Haberlere Abone ol
Engelli çocukların eğitimine hayırsever katkısı

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan ve engelli çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak beceriler kazanmasına yönelik eğitim verecek uygulama evi törenle açıldı.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, hayırsever iş adamı Ali Kayıkçı'nın yeğeni Ömer Faruk Kayıkçı adına Arpaçbahşiş Mahallesi'nde yaptırdığı uygulama evinin açılış törenindeki konuşmasında, engelli çocukların normal hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan davranış biçimlerini bu evde öğrenebileceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, normal hayatlarını sürdürebilmek için başta ellerini yıkamayı, üst başlarını temiz tutmayı, elbiselerini çıkartıp giyinmeyi, yemek yemeyi burada uygulamaları olarak görecekler. Yani kazanmaları gereken temel alışkanlıkları buradaki yaşam alanında öğrenecekler. Uygulama evini yaptıran hayırseverimize teşekkür ediyorum."

Ali Kayıkçı da yeğeni Ömer Faruk Kayıkçı'nın da özel eğitim alan engelli çocuklardan biri olduğunu anlatarak uygulama evini yaptırarak engelli çocukların daha iyi yetişmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Merkezin rehber öğretmeni İsmail Karacanoğlu ise uygulama evinde normal bir evde olması gereken tüm eşyaların bulunduğunu ifade ederek çocuklara burada yaşamın tüm şartlarını öğreteceklerini ve bunun da gelişimlerine katkı sağlayacağını aktardı.

Velilerden Özlem Akman ise çocukların okulda aldıkları eğitime ek olarak uygulama evinde de normal yaşama adapte olmalarının sağlanacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek merkezin açılışını yaptı.

Öğrencilerin gösteri sunduğu törende uygulama evinin yapımında katkı sağlayanlara da teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar