Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Batman'da

- Albayrak: "Türkiye, bölge ve dünya çok önemli günlerden geçiyor. Özellikle son birkaç yıldır ülkemizde yaşanan süreç ve son bir yıldır terör belası vesilesi ile ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor ama Allahımıza hamdolsun ki 78 milyon olarak bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde çok güçlü ve her geçen gün güçlenerek geçiyoruz" - "Her gün yeni bir terör örgütü türüyor, alfabede harf kalmadı. Dünyada kimse huzur içerisinde kendini hissetmediği bir iklimle karşı karşıyayız. Bunu aşacak tek reçete, tek formül var; birlik ve beraberlik, gerisi hikaye"

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Batman'da

BATMAN (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, bölge ve dünya çok önemli günlerden geçiyor. Özellikle son birkaç yıldır ülkemizde yaşanan süreç ve son bir yıldır terör belası vesilesi ile ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor ama Allahımıza hamdolsun ki 78 milyon olarak bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde çok güçlü ve her geçen gün güçlenerek geçiyoruz" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Albayrak, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Albayrak, "Türkiye, bölge ve dünya çok önemli günlerden geçiyor. Özellikle son birkaç yıldır ülkemizde yaşanan süreç ve son bir yıldır terör belası vesilesi ile ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor ama Allahımıza hamdolsun ki 78 milyon olarak bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde çok güçlü ve her geçen gün güçlenerek geçiyoruz, bu çok önemli. Batmanımızın son bir yılda ortaya koyduğu ve sergilediği dik duruşu ayrı bir yere koymak lazım. Siyasi hareketimizde dik duruşun ayrı bir önemi var dolayısıyla dik duruş önemli bu vesileyle de bu dik duruşundan dolayı Batmanlılara da teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Teröre karşı dik duruş önemli"

Albayrak, teröre karşı dik durmak gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Terör konusu, teröre karşı ortaya koyduğumuz duruş çok önemli. AK Parti iktidarı olarak, 65'inci hükümet olarak terörle mücadele konusunda hiçbir şekilde sonuna kadar bu süreci tamamlama noktasında hiçbir taviz vermeyeceğiz. Sizlerin huzuru, mutluluğu ve refahı konusunda, sizlerin düzeninizi bozma noktasında birilerinin, dışarıdaki birilerinin maşası olmuş, taşeronu olmuş bu örgütün, kökünü kazıma noktasında zerre taviz vermeyeceğiz. Bunu sadece bu salondaki, sadece Batman'daki insanlara değil, Tüm Türkiye'deki vatandaşlarımıza 65'inci hükümet olarak başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olarak, tüm kabine olarak altını hassaten çiziyorum. Bu ne demek? Operasyonlarda ortaya konulan başarı yeterli midir, değildir."

- "Terörden etkilenen kentler yeniden ihya edilecek"

Terörden etkilenen şehirlerin yeniden ihya edileceğini belirten Albayrak, ilçeleri, semtleri harap eden örgütün ortaya koyduğu zararları en hızlı şekilde restore etmek için çalışmaların başladığını bildirdi.

Albayrak, şöyle konuştu:

"Bu süreci nihayete erdireceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sonra toplumsal, sosyal ilke, kamusuyla, bürokrasisiyle, devletiyle, siyasetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla tüm bu bölgeyi hep birlikte manevi olarak da ihya edeceğiz Allah'ın izniyle. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin en tepesindeki irade en aşağıdakine kadar tezahür ettiği ölçüde çok sağlam ve güçlü bir şekilde Allah'ın izniyle nihayete erdirecek. Bunun için bize düşen, size düşen, her birimize düşen görevi layıkıyla sonuna kadar yerine getirmek için çok çalışacağız. 7 Haziran ve 1 Kasım bize çok şey öğretti."

- "Ne aldanan ne aldatan olduk"

AK Parti iktidarı öncesini hatırlatan Berat Albayrak, yaşı genç olanların, 2000'den sonra, 1995 yılından sonra doğanların belki hatırlamadığını ancak salonda bulunanların hepsinin 2002 öncesindeki Türkiye'yi iyi bildiğini aktardı.

"Biz ne aldanan olduk, ne aldatan olduk" diyen Albayrak, "Biz hiçbir zaman kandıran olmadık, çok çalışan olduk, yaptığımızla yetinmeyip taş üstüne daha fazla taş koymak için her zaman herkesten daha çok çalışan olduk. Dolayısıyla teşkilatımıza hele hele de 1 Kasım'dan sonra geçmiş 13 yılın referansından sonra daha fazla çalışmak, daha fazla çalışmak, daha fazla çalışmak düşüyor, herkese dokunmak görevi düşüyor." diye konuştu.

- "Her gün yeni bir terör örgütü türüyor"

Terör konusunun sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını ifade eden Albayrak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye böyle bir dönemden geçerken bölge ve dünya geçmiyor mu? Bu sorun sadece Türkiye'nin sorunu mu? Görüyorsunuz bir hafta önce Amerika'da, dün daha İngiltere'de bir kadın milletvekili öldürüldü. Paris'te olağanüstü hal var. Şu anda dünyadaki halihazırda en büyük organizasyon düzenlenmiş durumda. Futbol organizasyonu var, olağanüstü haller, sokağa çıkma yasakları, şunlar, bunlar. Her gün yeni bir terör örgütü türüyor. Alfabede harf kalmadı. Dünyada kimse huzur içerisinde kendini hissetmediği bir iklimle karşı karşıyayız. Ama Türkiye olarak biz bu bölgenin ve dünyanın güvendiği ve istikrarı için her zamankinden daha büyük bir yük yüklendik. Bunu aşacak tek reçete, tek formül var; birlik ve beraberlik, gerisi hikaye."

Albayrak, açıklamanın ardından Turgut Özal Bulvarı'ndaki esnafı ziyaret etti.

Yorumlar