Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Batman'da

- Albayrak: - "Türk Petrolleri denince akla ilk Batman geliyor. Türkiye'de ilk 1948'deki keşifle başlayan bir yolculuk. 1950'lerin ikinci yarısından sonra kurumsallaşma ve üretime geçmesiyle birlikte Türkiye için önemli bir anlam ifade eden bir yer burası"

Google Haberlere Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Batman'da

BATMAN (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Petrolleri denilince akla Batman'ın geldiğini belirterek, "1950'lerin ikinci yarısından sonra kurumsallaşma ve üretime geçmesiyle birlikte Türkiye için önemli bir anlam ifade eden bir yer burası." dedi.

Türkiye Petrolleri Batı Raman Saha Şefliğinde düzenlenen programda çalışanlarla birlikte orucunu açan Albayrak, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Albayrak, Batman denince akla ilk olarak Batı Raman'ın geldiğini belirterek, "Batman sadece Türk Petrolleri nezdinde bizim için önemli değil, Raman özelinde de önemli bir şehir değil. Türk Petrolleri denince akla ilk Batman geliyor. Türkiye'de ilk 1948'deki keşifle başlayan bir yolculuk. 1950'lerin ikinci yarısından sonra kurumsallaşma ve üretime geçmesiyle birlikte Türkiye için önemli bir anlam ifade eden bir yer burası." diye konuştu.

Batı Raman'da çalışanların önemli görevler üstlendiğine işaret eden Albayrak, petrol sahasının kamu ve devlet için olduğu kadar Batman için de önemli olduğunu vurguladı.

Albayrak, şunları kaydetti:

"Burası Enerji Bakanlığımız, Enerji Bakanlığımız özelinde Türkiye Petrolleri ve petrol aramacılığı hizmetleri noktasında önemli bir bölge. Kamu için, bizim için, devlet için ne kadar önemli ise Batman için de bir o kadar önemli. Batman şehri için önemli. İstihdamı ile bölgenin kalkınmasıyla, gelişmesiyle, sosyal, kültürel anlamda verdiği bugüne kadarki tarihsel destekleriyle kurumsal olarak da çok önemli."

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini yineleyen Albayrak, "Bugüne kadar önemli hizmetlerde bulundunuz ama bundan sonra bugün Türkiye'nin içinden geçtiği hassas iklim hasebiyle kurum olarak da bölgeye eskisinden çok daha fazla, çok daha önemli ve güçlü bir hassasiyetle yaklaşacağınıza, şehre ve bölgeye çok daha büyük katkılarda bulunacağınıza olan inancımız tam." dedi.

Albayrak, programın ardından Batman Petrolspor Kulübü bünyesinde 10 değişik branşta Türkiye ve dünya derecesi elde eden sporcularla fotoğraf çektirdi.

İftar programına, Vali Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Gökhan Akın ve çalışanlar katıldı.

Yorumlar