Endonezya'da rekor katılımla saman dansı

- Açe bölgesine ait yerel saman dansında 6 bin 600 performansçıyla rekor kırıldı

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da rekor katılımla saman dansı

CAKARTA (AA) - Endonezya'da Açe bölgesine ait ''saman dansı'' (bin elin dansı) 6 bin 600 kişi tarafından sergilendi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Tama Mini Gösteri Merkezi'nde Açe eyaleti tarafından düzenlenen rekor denemesi için 6 bin 600 dansçı sahne aldı.

Rekor denemesinin izlemek isteyen Endonezyalılar gösteri merkezine akın ederken sahnede renkli görüntüler ilgi gördü.

Noter huzurunda gerçekleşen rekor denemesi başarıyla sonuçlanırken daha önce 3 bin dansçıyla kırılan rekor bu kez 6 bin 600 dansçıyla ikiye katlandı.

AA muhabirine konuşan Açe Valisi Zaini Abdullah, bugün çok mutlu olduğunu ifade ederken, "Bugün Açe tarihinde önemli bir yeri olan saman dansını dünyaya tanıtmak için bir fırsat vardı. 6 bin 600 dansçıyla Endonezya rekorunu kırdık. İleride bu rekoru dünya rekoruna taşımak istiyoruz. Saman dansını dünyaya tanıtmak için bu tür organizasyonlarımız devam edecek." dedi.

Dansçılardan Verlina Aurelia Putri, böyle bir organizasyonda performans sergilemenin gurur verici olduğunu belirterek "Buradaki 6 bin 600 dansçının arasında girmek kolay olmadı. Belli elemelerden geçtik. Hep beraber çalıştık ve rekoru kırdık. Çok mutluyum." diye konuştu.

Yüzlerce yıllık saman dansı UNESCO tarafından 2014 yılında "Somut Olmayan Kültürel Miras" listesine dahil edilmişti.

Saman dansı, 16. yüzyılda Endonezya'nın Açe bölgesinde ortaya çıkarken, Şeyh Saman adında Müslüman bir dini lider tarafından tanıtıldı. Dini etkinliklerde sergilenen dans günümüzde farklı etkinliklerde gösteri amaçlı yapılıyor.


Yorumlar