Endonezya'da işçiler vergi affını protesto etti

- Cakarta'daki gösteriye 10 binden fazla işçi katıldı - Endonezya İşçileri Sendikası Konfederasyonu, talepleri karşılanmazsa ülke genelinde greve gideceklerini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da işçiler vergi affını protesto etti

CAKARTA (AA) - Endonezya'da yaklaşık 10 bin işçi, hükümetin vergilerini ödemeyen büyük şirketler için af getirmesini protesto etti.

Sendika konfederasyonları, büyük şirketlere vergi affını protesto için başkent Cakarta'da gösteri düzenledi.

Gösteriye civar kentlerden de gelen 10 binden fazla işçi katıldı.

Cakarta'nın merkezindeki Bunderan Hi meydanında toplanan göstericiler, daha sonra sloganlar atarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na kadar yürüdü.

Endonezya İşçileri Sendikası Konfederasyonu Başkanı Said İkbal, "Zenginlerin yıllardır ödemedikleri vergilerden, af kararıyla muaf olmaları kesinlikle adil değil. Biz işçiler, aldığımız asgari ücretle vergilerimizi ödüyoruz. Ancak zenginler ödemedikleri vergilerden af çıkarılarak muaf edildi. Bunu kabul etmiyoruz." dedi.

İşçi maaşlarının yaşamak için yetmediğini belirten İkbal, "İşçiler aldıkları maaş ile hayatlarını zaten zar zor sürdürüyor. Zenginlere yapılan vergi affını doğru bulmuyoruz. İşçi maaşlarında da düzenlemeye gidilerek zam yapılmasını istiyoruz. Taleplerimiz dikkate alınmazsa ilerleyen günlerde havaalanları, tren istasyonları, otobüs garları başta olmak üzere tüm Endonezya'da greve gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Endonezya'da 2014 yılında devlet başkanlığına seçilen Joko Widodo, işçi haklarını iyileştirme, ekonomiyi kalkındırma sözü vermişti. Ancak ülke ekonomisinin son 6 yılın en yavaş büyümesini göstermesi ve hayatın pahalılaşması, halkın Widodo'ya tepki göstermesine neden oluyor.

Yorumlar