Endonezya'da Global Profesyonel Müteşebbisler İş Adamları Zirvesi

- MÜSİAD heyeti, Bandung kentinde düzenlenen zirveye katıldı

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da Global Profesyonel Müteşebbisler İş Adamları Zirvesi

CAKARTA (AA) – Endonezya'nın önemli ticaret kentlerinden biri olan Bandung, Global Profesyonel Müteşebbisler (Gendpro) İş Adamları Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Söz konusu zirveye Türkiye'den MÜSİAD heyeti davetli olarak katıldı.

Gendpro Başkanı Ivan Kurniawan AA'ya yaptığı açıklamada 2014'de kurdukları ve şu an çeşitli sektörlerden 6 bin civarında üyesi bulunan Gendpro'nun Türkiye, Almanya, Hollanda, İspanya, Katar, Kuveyt ve ABD'de iş çevreleriyle ilişkileri olduğunu söyledi.

Kurniawan ayrıca, Gendpro olarak özellikle inşaat, gıda, moda, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda ticaret ve yatırım imkanları üzerinde durduklarını belirtti.

Gendpro'yu kurarken Türkiye'yi model aldıklarını, özellikle son on beş yıla varan süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin ekonomide sergilediği başarıyı ilgiyle izlediklerini söyleyen Kurniawan, "Önümüzdeki dönemde Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmeyi arzuluyoruz." dedi.

MÜSİAD'ın Dış İlişkiler Koordinatörü Özlem Bacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Önemli bir zirve ve bu zirvede Türkiye'den tek katılımcı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu zirve dolayısıyla 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan 16. MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı ve Gelecekte Reel Ekonomi ve Finans konulu 20. Uluslararası İş Forumu'nun tanıtımını gerçekleştirdik. Son derece olumlu tepkiler aldık." diye konuştu.

Zirvenin, cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında kullanılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim müziği ve Erdoğan'ın görüntüleriyle başlaması ilgi gördü.

Orta ve büyük ölçekli iş adamlarınca kurulan Gendpro yönetimi, Türkiye ile yatırım ve ticaret ilişkilerinin geliştirilmesini arzu ediyor.

Gendpro, 16. MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı ve Gelecekte Reel Ekonomi ve Finans konulu 20. Uluslararası İş Forumu'na iştirak edecek.

Yorumlar