Endonezya Devlet Başkanı Widodo Güney Kore'de

- Widodo, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya geldi - Endonezya ile Güney Kore arasında 6,7 milyar dolarlık işbirliği anlaşmaları imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Endonezya Devlet Başkanı Widodo Güney Kore'de

CAKARTA (AA) - Güney Kore’yi ziyaret eden Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Seul'de Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya geldi.

JakartaPost’ta yer alan habere göre, Endonezya Devlet Başkanı Widodo, Güney Kore'deki resmi temasları çerçevesinde, Güney Kore Devlet Başkanı Park ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Seul ve Cakarta arasında altyapı, ticaret, yatırım, denizcilik, enerji ve diğer sektörlerde işbirliği konularının ele alındığı belirtildi.

Widodo ve Park'ın başkanlık ettiği toplantılarda taraflar arasında santraller, doğalgaz boru hatları ve ulaşım sektöründe 6,7 milyar dolarlık işbirliği anlaşmalarının imzalandığı bildirildi.

Güney Kore ziyaretinde Widodo'ya Ekonomik Koordinasyon Bakanı Darmin Nasution, Dışişleri Bakanı Retno LP Marsudi, Ticaret Bakanı Thomas Lembong ile Yatırım Koordinasyon Kurulu (BKPM) Başkanı Franky Sibarani eşlik ediyor.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2014 yılında yaklaşık 24 milyar dolara ulaşırken doğalgaz ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ticari hacim geçen yıl 17 milyar dolara gerilemişti.

Widodo, Güney Kore’ye ilk ziyaretini 2014 yılında Kore-ASEAN toplantısı vesilesiyle gerçekleştirmişti.

Yorumlar