"En büyük acı, kendi silahımızla vurulmamız"

- Şehit özel harekatçı polisin yakını Aydın: - "Saldırı olunca özel harekatçılar dışarı çıkmış, ikinci saldırıda havadan vurulmuşlar. En büyük parçaları mikrofon kadar yok. Bizim kendi silahımızla, bizim vergilerimizle alınan silahlarla bizi vurdular" - Şehit polisin yakını Şengül: - "Milletimizin başı sağ olsun. Çok büyük bir acı, kendi silahımızla vurulmamız en büyük acı. Bizim şehidimiz PKK'ya karşı yıllarca savaştı, operasyonlara katıldı yüzlerce sefer. Gaziydi ama kendi kurşunumuzla başkentte, kendi askerimiz tarafından, kendi uçağımızla vuruldu, 4 gündür şehidimizin cesedini de zor bulduk"

Google Haberlere Abone ol
"En büyük acı, kendi silahımızla vurulmamız"

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - FETÖ'nün darbe girişimi esnasında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybeden polislerin yakınlarının acısı yürek yakıyor.

Şehitlerin kimlik belirleme işlemlerinin devam ettiği Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen şehit yakınlarından Hamit Aydın, özel harekat polisi Halil Hamuryen'in acı haberini almalarının ardından cenazeyi bulabilmek için Ankara'daki tüm hastaneleri dolaştıklarını belirtti.

Aydın, şöyle devam etti:

"Saldırı olunca özel harekatçılar dışarı çıkmış, ikinci saldırıda havadan vurulmuşlar. En büyük parçaları mikrofon kadar yok. Bizim kendi silahımızla, bizim vergilerimizle alınan silahlarla bizi vurdular. Şehidimiz Van Erciş'liydi, 2008'den beri Ankara'da görevliydi. Doğu, Güneydoğu'ya da gidiyorlardı, PKK ile savaşıyordu. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, kim bir çakıl taşına yan gözle bakıyorsa, Cenabıallah kahretsin diyorum, bırakın darbeyi. Hepimiz de bu vatanın evladıyız. Hepimiz kardeşiz, beraber büyüdük, savaşlara beraber girdik. Ben Kıbrıs gazisiyim."

- "Kendi askerimiz tarafından, kendi uçağımızla vuruldu"

Şehit polislerin yakınlarından Mahmut Şengül de millete baş sağlığı diledi ve "Çok büyük bir acı, kendi silahımızla vurulmamız en büyük acı. Bizim şehidimiz PKK'ya karşı yıllarca savaştı, operasyonlara katıldı yüzlerce sefer. Gaziydi ama kendi kurşunumuzla başkentte, kendi askerimiz tarafından, kendi uçağımızla vuruldu, 4 gündür şehidimizin cesedini de zor bulduk." ifadelerini kullandı.

Türk milletine ve şehit ailelerine başsağlığı dileyen şehit yakınlarından Ercan Akyüz de "Olayları gece yarısından itibaren takip ediyorduk, vefat haberi de dün elimize ulaştı. Halil kardeşimiz, yurt dışı, Kuzey Irak'ta, İstanbul'da, Diyarbakır'da, gizli bazı görevlerde yer aldı. DNA testi sonuçlandı evrakların tamamlanmasını bekliyoruz. Memlekete defnedeceğiz." diye konuştu.

Bu arada, uzun süredir Adli Tıp önünde bekleyen şehit yakınları arasında sinir krizi geçirenler oldu. Bu kişilere 112 ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Birçok şehit yakınının da Keçiören Belediyesince Adli Tıp önünde kurulan çadırdaki bekleyişi sürüyor.

Türk Kızılayı araçlarından burada bekleyenlere yemek ve içecek servisi yapılıyor.

Yorumlar