Emniyette "yeniden" terfi heyecanı

- Danıştayın Emniyet Genel Müdürlüğü Terfi Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurmasının ardından geçersiz sayılan sınavlar tekrar edilecek - Yazılı sınavlar 25-26 Mayıs, sözlü sınavları ise 3-10 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak - 8 bin 348 amir ve müdür, ikinci kez sınava girecek

Google Haberlere Abone ol
Emniyette "yeniden" terfi heyecanı

ANKARA(AA)- Emniyet Teşkilatında amir ve müdürlerin bir üst rütbeye terfisini belirleyen sınavlar için yeni takvim belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda emniyette sınav süreci yeniden başlıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünden 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen resmi yazıya göre, 25-26 Mayıs günlerinde yapılacak yazılı sınavlarda 50 puan barajını aşan personel, 3-10 Haziran arasında gerçekleşecek sözlü sınavda başarılı olduğu takdirde 15-20 Haziran tarihleri arasında Polis Akademisinde hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Hizmet içi eğitim sonunda bir kez daha sınava girecek emniyet personelinden bir üst rütbeye terfi ettirilecekler, Üst Kurul kararıyla belirlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı ve 81 il merkezinde gerçekleşecek sınava, bin 437 3. sınıf emniyet müdürü, bin 692 4. sınıf emniyet müdürü, bin 756 emniyet amiri, 361 A grubu başkomiser, 160 B grubu başkomiser, 395 A grubu komiser, 14 B grubu komiser, 565 A grubu komiser yardımcısı ile bin 968 B grubu komiser yardımcısı olmak üzere toplam 8 bin 348 personel katılacak.

Sınava girecek polislere "Polis Meslek Mevzuatı", "Ceza Muhakemesi ve Ceza Hukuku", "Anayasa Hukuku", "İdare Hukuku ve İdari Yargı", "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi", "İnsan Hakları" ile "Genel Kültür" branşlarında sorular yöneltilecek.

Emniyet teşkilatında bu yıl 27 Şubat ile 16 Nisan'da terfi sınavları yapılmış, Danıştayın Terfi Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurmasının ardından sınavlar geçersiz sayılmıştı.

Yorumlar