Emniyette sınav heyecanı

- Emniyet teşkilatında bir üst rütbeye terfi ettirilecek personel için yazılı sınavlar başladı

Google Haberlere Abone ol
Emniyette sınav heyecanı

ANKARA (AA) - Emniyet Teşkilatında bir üst rütbeye terfi ettirilecek personel için yazılı sınavlar başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda hazırlanan sınav takvimi kapsamında yazılı sınavların ilk bölümü yapıldı.

Bugünkü sınavlara 3. sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri ile A grubu komiserler girdi. Yarın yapılacak sınava ise 4. sınıf emniyet müdürleri, A ve B Grubu başkomiserleri ile A ve B grubu komiser yardımcıları alınacak.

Yazılı sınavda 50 puan barajını aşan personel, 3-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek sözlü sınavda başarılı oldukları takdirde 15-20 Haziran tarihleri arasında Polis Akademisi'nde hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Hizmet içi eğitim sonunda bir kez daha sınava girecek emniyet personelinden bir üst rütbeye terfi ettirilecekler üst kurul kararıyla belirlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı ve 81 il merkezinde gerçekleşecek sınavlara, bin 437 3. sınıf emniyet müdürü, bin 692 4. sınıf emniyet müdürü, bin 756 emniyet amiri, 361 A grubu başkomiser, 160 B grubu başkomiser, 395 A grubu komiser, 14 B grubu komiser, 565 A grubu komiser yardımcısı ile bin 968 B grubu komiser yardımcısı olmak üzere toplam 8 bin 348 personel katılacak.

Sınava giren rütbeli personele polis meslek mevzuatı, ceza muhakemesi ve ceza hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku ve idari yargı, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, insan hakları ile genel kültür branşlarında sorular yöneltildi.

Emniyet teşkilatında bu yıl 27 Şubat ile 16 Nisan’da terfi sınavları yapılmış, Danıştay'ın terfi yönetmeliğinin yürütmesini durdurmasının ardından sınavlar geçersiz sayılmıştı.

Yorumlar