Emniyet kemeri takarak ücretsiz tatil kazandılar

- Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün başlattığı "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" adlı ödüllü kampanyaya katılan sürücülerden 2'si Antalya'da ücretsiz tatil kazandı - Kampanyada 98 sürücüye de çocuk koltuğu, ilk yardım seti, yangın söndürme tüpü gibi hediyeler verildi

Google Haberlere Abone ol
Emniyet kemeri takarak ücretsiz tatil kazandılar

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" adlı ödüllü kampanyaya katılanlardan 2 sürücü, çekilişle Antalya'da ücretsiz tatil hakkı kazandı.

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kampanyanın ödül töreni Kırşehir'deki bir düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, törende yaptığı konuşmada, Kırşehir Valiliğinin onayıyla geçen yıl ocak ayında "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" başlığıyla ödüllü kampanya düzenlendiğini anımsattı.

Kampanyada denetimlerin yanı sıra çeşitli eğitim ve tanıtım faaliyetleri yürütüldüğünü anlatan Akgül, "Yapılan emniyet kemeri sayımlarında, kampanya sonunda, araç sürücülerinde şehir içerisinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 14'den yüzde 40’a, şehirler arası yollarda ise yüzde 46'dan yüzde 66’ya yükseldiği tespit edilmiştir. Bu rakamlarla emniyet kemerinde Türkiye ortalaması rakamları yakalanmıştır." dedi.

- "Kampanya hedefine ulaştı"

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hasan Alparslan İlter de emniyet kemeri kullanımını artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında verilen 99 eğitim ve seminerde 7 bin 975, yol kenarı bilgilendirme çalışmalarıyla da yaklaşık 80 bin vatandaşa konunun önemini anlattıklarını dile getirdi.

Eğitim ve bilgilendirmenin yanında denetimler de yapıldığını anlatan İlter, bu çerçevede toplam 62 bin 838 kişiden 772'sine cezai işlem uygulandığını aktardı.

Ahilik teşkilatındaki esnaf için "şed kuşanma" uygulamasından yola çıkarak başlattıkları ödüllü emniyet kemeri kampanyası süresince 10 bin adet kuponlu broşür dağıtıldığını kaydeden İlter, şunları söyledi:

"Broşürle hem araç kullanıcıları bilgilenmiş hem de broşürler üzerinde bulunan kuponlar doldurularak kampanyaya katılım sağlanmıştır. Kuponları doldurarak katılım sağlayan ve kampanya süresince herhangi bir trafik cezası almayan sürücüler arasında yapılan çekilişle 100 sürücüye, tatil, çocuk koltuğu, araç temizlik seti gibi hediyeler verilmiştir. Tamamen yerel imkanlarla gerçekleştirilen kampanyamız amaçlanan hedeflerine ulaşmıştır."

- Emniyet kemeri denetim hedefinde Kırşehir birinci sırada

İlter, emniyet kemeri denetiminde de büyük başarı elde edildiğini belirterek, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yıllık emniyet kemeri denetim hedefleri doğrultusunda şehir içerisinde yapılan trafik denetlemelerinde Kırşehir, belirlenen hedefte yüzde 82,1’lik bir artış göstererek tüm iller arasında Türkiye’de birinci sırada yer almıştır." bilgisini aktardı.

Konuşmaların ardından çekilişle Antalya'daki bir otelde tatil hakkı kazanan sürücüler Süleyman Sezer Kaya ve Halil Taş ile ilk çocuk koltuğu, yardım seti, araç temizlik seti ve yangın söndürme tüpü gibi hediyeler kazananlara ödülleri Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Emniyet Müdürü Akgül, Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorumlar