Emekli Orgeneral Akansel, vefat etti

- 12 Eylül askeri darbesi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Harp Akademileri, 2. Ordu ve Ege Ordusu komutanlığı görevinde bulunan Akansel, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti

Google Haberlere Abone ol
Emekli Orgeneral Akansel, vefat etti

İZMİR (AA) - 12 Eylül askeri darbesi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Harp Akademileri, 2. Ordu ve Ege Ordusu komutanlığı görevinde bulunan, emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel (92), İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahi servisinde tedavi gören Akansel, hastanede yaşamını yitirdi.

Akansel, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası, 28 Ağustos 1981'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş, daha sonra da Harp Akademileri, 2. Ordu ve Ege Ordusu komutanlığı yapmıştı.

1941'de Işıklar Askeri Hava Lisesi'ni bitiren Akansel, 12 Eylül Darbesi sonrası, 12 Eylül 1980-30 Ağustos 1981 tarihlerinde ve atamayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Belediye başkanlığının ardından, Harp Akademileri, 2. Ordu ve Ege Ordusu komutanlıklığı görevine getirilen Akansel, 1985 yılında emekliye ayrıldı.

Orgeneral Akansel, daha sonra Petkim danışma kurulu başkanlığı yaptı.

Yorumlar