Elazığ, Batman, Mardin ve Şırnak'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi

- Elazığ, Batman, Mardin ve Şırnak'ta vatandaşlar "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için toplandı

Google Haberlere Abone ol
Elazığ, Batman, Mardin ve Şırnak'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi

ELAZIĞ (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek için vatandaşlar, Elazığ, Batman, Mardin ve Şırnak'ta toplandı.

Elazığ'daki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı, CHP, MHP, Saadet Partisi ve HÜDA PAR temsilcileri konuşma yaptı.

Vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'ndaki konuşmaları alanda kurulan ekrandan izledi.


- Batman


Batman'da Valilik tarafından Adalet Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe katılanlar, Yenikapı'da düzenlenen mitinge destek verdi.

Etkinliğin yapıldığı cadde Türk bayrakları ile donatıldı, minibüslere "Biz milletiz, Türkiye'yi darbeye, teröre yedirmeyiz" yazıları yazıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan bu yana nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Deniz, Vatandaşların darbe girişimi esnasında tanka, topa, tüfeğe, uçağa karşı Çanakkale'deki Mehmetçik'in ruhuyla hareket ederek demokrasi ve kahramanlık destanı yazdığını belirtti.


- "Son kale Türkiye düşmeyecek"


Türkiye'nin İslam dünyası için son kale olduğunu vurgulayan Vali Deniz, FETÖ'yü kullananların bunun farkında olduğu için Türkiye'ye saldırdıklarını söyledi.

Deniz, şöyle konuştu:

"Bu kale düşerse gönül coğrafyamız, İslam dünyası düşecek. Onun için Cumhurbaşkanımızın şahsında bayrağa, ülkeye, memlekete, ülkeye, saldırıyorlar ama bilmezler ki bayrağı, milleti, ülkesi, ezanı için ölmeyi bilen bir millet var. Eğer böyle bir millet varsa kimse bu ülkeyi bölemez. Fatih'in ve Selahattin'in torunları bir olduğu sürece hiçbir güç bu memleketin bir taşını oynatamaz. Biz kardeşiz, o güzel peygamberin ümmetiyiz. Onun için vatan sevgisi imandandır diyen Batmanlılar olduğu sürece meydanlardayız. Çarşamba gününe kadar nöbetimizi devam ettireceğiz."

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ise vatandaşların Türkiye'nin her yerinde milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

İslam aleminin kalkınmasını istemeyen güçler olduğuna vurgu yapan Hamidi, şunları dile getirdi:

"Göğsü iman dolu halkımız 40 yıldır hazırladıkları, hain emellerini planları, yurt için ve yurt dışı bağlantılarını, tuzakları bozdunuz. Göğsü iman dolu millet tanklara kurşunlara kendini siper ederek 12 saatte darbe girişimini püskürttü. Bu cennet vatanı hep beraber koruyup kalkındıracağız. Bizim bizden başka dostumuz yok."

Daha sonra AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, Hür Dava Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat da konuşma yaptı.

- Mardin

Mardin Valiliği tarafından Vali Mustafa Yaman Caddesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Vali Mustafa Yaman, 15 Temmuz darbe girişiminin bu millete meydan okumak olduğunu söyledi.

Yaman, milleti birbirine düşürmek isteyen provokatörlere asla prim vermeyeceklerini dile getirdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise Mardin'in 23 gündür demokrasiye sahip çıkma adına en güzel örneği verdiğini ifade etti.

Araplar, Türkler, Kürtler ve Süryaniler olmak üzere herkesin bu alanda demokrasiye sahip çıktığını belirten Miroğlu, "Yeni bir tarih ve demokrasi inşası yapacağız. Yenikapı'daki miting yeni Türkiye'ye açılan yeni bir kapı olacak." ifadesini kullandı.

HDP'nin Türkiye'de hiçbir mitingde olmadığını belirten Miroğlu, "Bu eksikliğin sebebi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli değildir. HDP, Türkiye'de alanları dolduran vatandaşların arasında da yok. HDP'ye oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerimizin gönlü bizden yanadır. HDP'lilerin gönlü bugün burada olmaktı ama onları yönetenler bunu engellediler." dedi.

Darbe girişiminden sonra PKK'nın eylemlerine devam ettiğini belirten Miroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ terör örgütünün darbe girişiminden sonra Şırnak'ta, Bingöl'de asker ve polis kardeşlerimize kurşun sıkmayı affedebilir miyiz. Bunu unutabilir miyiz. Asla bunu affetmeyeceğiz. Bugün HDP burada değilse bunun sebebini kendi politikalarında aramalıdır. 15 Temmuz HDP'nin önüne bir muhasebe koyuyor. Bu muhasebeyi yapmalıdır HDP. Şiddete ve teröre çok açık bir şekilde karşı çıktığını dile getirmelidir. Darbe girişiminden sonra Türkiye iç barışını hızla inşa edecektir."

Mitingde, Türkçe, Kürtçe, Arapça ilahi ve ezgiler seslendirildi.

- Şırnak

Şırnak'ta devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle Silopi ilçesinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada, vatandaşların vatana sahip çıktığı için teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, alandaki ekrandan Yenikapı'da düzenlenen miting izlendi.




Yorumlar