EKOTEKS, oyuncak, kırtasiye ve tekstilde kanser raporunu açıklayacak

İSTANBUL (AA) - Tekstil ve Ekolojik Test Araştırma Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) oyuncak, kırtasiye ve tekstil ürünlerindeki kanser raporunu 31 Mayıs'ta...

Google Haberlere Abone ol
EKOTEKS, oyuncak, kırtasiye ve tekstilde kanser raporunu açıklayacak

İSTANBUL (AA) - Tekstil ve Ekolojik Test Araştırma Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) oyuncak, kırtasiye ve tekstil ürünlerindeki kanser raporunu 31 Mayıs'ta açıklayacak.

EKOTEKS açıklamasına göre, merkezin bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği uluslararası sempozyumda tekstil, oyuncak ve kırtasiye ürünlerindeki kanser tehlikesi masaya yatırılacak.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nden Prof. Dr. Rasim Meral, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Meral Karaaslan, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Sevil Azak Sungur'un da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı uzmanlar, çalışma alanlarıyla ilgili kanser raporlarını açıklayacak.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, EKOTEKS İcra Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir ve Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Dr. Mehmet Karabay'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak sempozyum, 31 Mayıs'ta Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) İstanbul Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yorumlar