Eker, bayram namazını terör mağdurlarıyla kıldı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi kabul edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de terör mağdur vatandaşlarla bayram namazını kıldı - Eker: "(Suudi Arabistan'daki terör saldırıları) DAEŞ gibi nerelerden beslendikleri karanlık olan bu terör örgütleri, Müslümanlara karşı kin ve nefretin gelişmesine sebebiyet veriyor" - "Ülkemizde de PKK terör örgütünün benzer saldırıları var. Biz böyle bir bayram gününde Müslümanların yüreğinin yanmasına sebebiyet veren bu karanlık zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Eker, bayram namazını terör mağdurlarıyla kıldı

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına ilişkin "DAEŞ gibi nerelerden beslendikleri karanlık olan bu terör örgütleri, Müslümanlara karşı kin ve nefretin gelişmesine sebebiyet veriyor." dedi.

İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi kabul edilen Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'ye beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Müftüsü Burhan İşleyen ile gelen Eker, bayram namazını kıldı. Eker daha sonra terör saldırıları dolayısıyla mağdur olan vatandaşlarla bayramlaştı.

Eker, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Müslüman olmanın nimetlerinden istifade edilirse yeryüzünde barışı ve huzurun yaygınlaşacağını söyledi.

Eker, barış ve huzuru bozanlara karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu bayramda Müslümanların kanı dökülüyor, gözyaşı sel oluyor. Medine-i Münevvere'de Resulullah'ın kabrinin bulunduğu yere maalesef bir intihar saldırısı olduğu değerlendirilen bir saldırı oldu. En kötüsü de kan döken canilerin maalesef yer yer İslam ile adlarının birlikte anılmasıdır. DAEŞ gibi nerelerden beslendikleri karanlık olan bu terör örgütleri Müslümanlara karşı kin ve nefretin gelişmesine sebebiyet veriyor. Ülkemiz ve şehrimizde de benzer PKK terör örgütünün saldırıları vardır. Biz böyle bir bayram gününde Müslümanların yüreğinin yanmasına sebebiyet veren bu karanlık zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz. Allah onlara bir daha kan dökmeye, Müslümanların kanını dökmeye fırsat vermesin."

- "Bu camilerden sürekli sevgi, barış, kardeşlik, şefkat ve merhamet için dualar ediliyor"

İl Müftüsü İşleyen ise Sur ilçesinde yaşanan sıkıntılı günlerin ardından kılınan ilk bayram namazında cemaatin coşkusundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Bayram sevmek, sevilmek, sevindirmek günleridir." ifadelerini kullanan İşleyen, şunları söyledi:

"Sur'daki 10 camimiz, temizleme çalışmaları devam ettiği için ibadete açık değil ama 10 caminin dışında başta Ulu Cami olmak üzere meskun alanlardaki camilerimizin tamamı ibadete açılmış durumdadır. Bu camilerden sürekli sevgi, barış, kardeşlik, şefkat ve merhamet için dualar ediliyor. Bu duaların bir karşılık bulacağını ve Allah kin, nefret ve öfkeden kalplerimizi arındırıp, onun yerine şefkat, merhamet ve muhabbetle dolduracağına inanıyoruz."

Bayram namazının ardından cemaate gül suyu ve şeker ikram edildi.


Yorumlar