Eğitim Bir-Sen'in "11. Türkiye Buluşması"

- Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Eğitim, FETÖ için örgüte insan devşirme kompartımanıydı. Ders kitaplarını ve müfredatı arındırmak, en az kamuya yerleştirdikleri unsurları tahliye ve tasfiye kadar önemlidir. Kurumlardaki sızmayı bertaraf ederken, zihinlerdeki sızmayı es geçersek tarih tekerrür eder" - "Milletin 'himmet' diyerek cüzdanını, 'hizmet' diyerek vicdanını gasbedenlerin zillet tohumlarını zihinlerden söküp atacak ilmi basiret de fikri kuvvet de örgütlü kudret de Eğitim-Bir-Sen'dir" - "FETÖ'nün yapılanmasını 657'ye bağlayacak kadar yanlış yaklaşımlara şahit oluyoruz. Buradan söylüyorum; Eğer 657'deki iş güvencesi olmasaydı, kamuyu FETÖ tamamen zimmetine geçirirdi"

Google Haberlere Abone ol
Eğitim Bir-Sen'in "11. Türkiye Buluşması"

ANTALYA (AA) - Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim, FETÖ için örgüte insan devşirme kompartımanıydı. Ders kitaplarını ve müfredatı arındırmak, en az kamuya yerleştirdikleri unsurları tahliye ve tasfiye kadar önemlidir. Kurumlardaki sızmayı bertaraf ederken, zihinlerdeki sızmayı es geçersek tarih tekerrür eder." dedi.

Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri, temsilci vekilleri, Kadınlar Komisyonu üyeleri ve Genç Memur-Sen temsilcilerinin katılımıyla Antalya'da gerçekleştirilen "11. Türkiye Buluşması"nın açılışında konuşan Yalçın, buluşmayı, teşkilat zemininde "Türkiye Buluşması" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Türkiye buluşmasının önemine değinen Ali Yalçın, şunları dile getirdi:

"Buradaki heyecanı esas aldığımızda bu buluşma medeniyetin imanlı yüreklerinin, 15 Temmuz darbe görünümlü işgal girişimini püskürten çelik irademizi esas aldığımızda milletin cesur bileklerinin, Türkiye'nin eğitimine, geleceğe yön veren birikimimizi esas aldığımızda çağın irfan kimliklerinin, sendikal alandaki rakipsizliğimizi baz alırsak vaktin sendikal liderlerinin buluşmasıdır. Bu buluşma, 'ben'in 'biz'de kaybolması, aklın ahlaka teslim olması, ehliyetin aidiyetle kaynaşması, zirvenin yeni ufuklarla buluşmasının haykırışıdır. Eğitim-Bir-Sen çağın erdemlilerinin, çağı kendi karanlıklarında boğmak isteyen zevata ait zulüm ve ihanet şatolarını yıkma çağrısıdır."

Yalçın, teşkilat olarak milletten, insanlıktan, özgürlükten, adaletten, huzurdan yana sorumluluk almaya devam edeceklerinin altını çizerek, "15 Temmuz işgal kalkışmasına, Pensilvanyalı Lawrence'ın mankurtlarına karşı durduk. Hainlere had bildirmek için sağımıza ve solumuza bakmadan caddelere, meydanlara aktık. Tanklara meydan okuduk. Kurşunlara, bombalara, dipçiklere göğüs gerdik." ifadesini kullandı.

"İmani dirayet, şeytani ihaneti bitirdi" diyen Ali Yalçın, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, paralel ihanet çetesinin ötanazisi, teolojik sapıklığın sosyolojik intiharı olduğunu belirterek, FETÖ ile mücadele için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

- "İhanet unsurlarının şah damarı ve omurgası"

Ders kitaplarını ve müfredatı arındırmanın, FETÖ'nün kamuya yerleştirdiği unsurların tahliye ve tasfiyesi kadar önemli olduğunu, emniyetten askeriyeye, adliyeden mülkiyeye, hariciyeden külliyeye her tarafa sızmış bir terör örgütünden bahsedildiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Eğitim, FETÖ için örgüte insan devşirme kompartımanıydı. Ders kitaplarını ve müfredatı arındırmak, en az kamuya yerleştirdikleri unsurları tahliye ve tasfiye kadar önemlidir. Kurumlardaki sızmayı bertaraf ederken, zihinlerdeki sızmayı es geçersek tarih tekerrür eder. Bunları kamudan, okullardan, sınıflardan ayıklamak devletin ve milletin bekası için hukuki, siyasi zorunluluktur. Milletin 'himmet' diyerek cüzdanını, 'hizmet' diyerek vicdanını gasbedenlerin zillet tohumlarını zihinlerden söküp atacak ilmi basiret de fikri kuvvet de örgütlü kudret de Eğitim-Bir-Sen'dir. FETÖ ise Türkiye'deki ihanet unsurlarının şah damarı ve omurgasıdır."

- "Esas mağdur 241 şehit, 2 bini aşkın gazidir"

KHK ile kamudan ihraç edilenlere ilişkin de konuşan Ali Yalçın, "Türkiye'de bu süreçte mağdur olanları, sanki bu ülkeye ihanet edenlermiş gibi göstermeye çalışan, şehitleri, gazileri, yetimleri, milletin tanklarına, tüfeklerine siper olan, FETÖ'nün propagandasını yapan FETÖ trolleri türedi. Bunlara asla prim verilmemeli. Bu süreçte esas mağdur 241 şehit, 2 bini aşkın gazidir. 15 Temmuz gecesi cesaretle cümle kurmayanlar, şimdi hıyanet içerisinde bu süreci tersine çevirmeye, algı operasyonlarıyla milletin destansı duruşunu sulandırmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Eğitim sisteminde olmaması gerekenleri tespit ederken kararlı davrandıklarını ve aksaklıkları ortaya çıkaran bir teşkilat olduklarını kaydeden Yalçın, eğitim müfredatının gözden geçirilmesi gerektiğini, yakın zamanda da Eğitim Bir-Sen'in eğitim müfredatına ilişkin hazırladığı raporu açıklayacaklarını bildirdi.

- Yeni hedef 500 bin üye

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen'e 60 bin yeni üye kazandıran şube başkanlarına, yönetimlerine, ilçe ve iş yeri temsilcilerine teşekkür ederek, geçen yıl 400 bini aşan Eğitim-Bir-Sen tablosunu oluşturduklarını, hedeflerinin ise "500 bine ulaşan Eğitim-Bir-Sen" tablosuyla kendi rekorlarını kırmak olduğunu kaydetti.

Sendikal mücadelede çeyrek asra adım attıklarını vurgulayan Yalçın, vefayı "değişmez rota" olarak gördüklerini, değerlere vefanın yanında kişilere vefayı da önemsediklerini, kuruluşlarının 25'inci yılını da "vefa yılı" olarak ilan ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin en büyük sendikası ve en büyük emek hareketi olduğunun altını çizen Ali Yalçın, çalışmalarının meyvesini 11 Ekim'de İstanbul'da Filistin'e destek temalı bir uluslararası organizasyonla göstereceklerini belirterek, devamında Memur-Sen olarak "Dünya Buluşması" niteliğinde 56 ülkeden 70'in üzerinde konfederasyon, 115 sendikacının katılımıyla "İslam Dünyasında Sendikacılık Uluslararası Sempozyumu"nu gerçekleştireceklerini aktardı.

- "Sözleşmeli öğretmenliğe son verilmeli"

Yalçın, öğretmenin huzurlu olmasının güvencesinin olmasından geçtiğini ve bunun için de sözleşmeli öğretmen uygulamasından yol yakınken dönülmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Var olan sistemde zaten mülakat var. Hem sözlü, hem yazılı sınav yapılıyor. Yaşanan tartışmalar ile bizim itirazımızın ne kadar doğru olduğu görünüyor. Şimdi sözleşme ve mülakat noktasında yaşanan sorunlar 8 sütuna manşet yapılıyor. Bu uygulamaya son verilmeli. Eğitim-Bir-Sen olarak 'buna son verilmeli' diyoruz."

- 657'deki iş güvencesi

Kamu personelinin performans ile değerlendirileceğine ilişkin yönetmelik taslağı ile ilgili Devlet Personel Başkanlığı öncülüğünde bir çalışma yapılacağını ifade eden Ali Yalçın, "Kamudaki iş güvencesinin tehlike olduğunu, bunun ortadan kaldırılmasını ifade eden söylemler, demeçler ve bazı sufleler duyuyoruz. Bunu son derece tehlikeli bir yaklaşım olarak görüyoruz. FETÖ'nün yapılanmasını 657'ye bağlayacak kadar yanlış yaklaşımlara şahit oluyoruz. Buradan söylüyorum; Eğer 657'deki iş güvencesi olmasaydı, kamuyu FETÖ tamamen zimmetine geçirirdi. Onun için vatana ihanet edenlerin ayıklanması için 657 yeterlidir, yeter ki çalıştırılsın." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, en çok üye kaydeden şube başkanlarına plaket verildi.

Yorumlar