Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulu Ürdün'de toplandı

- Genel Başkan Yalçın: - "Mezhepçilikten, ırkçılıktan, terör fitnesinden kurtulmak istiyorsak, medeniyet havzamızın tarihi birikimini, inanç kudretini idrake dönüştürecek bir eğitim hamlesini, eğitimciler buluşmasını, sendikacılar kucaklaşmasını sağlamak, sağlam bir zemin ve iradeyle başarmak zorundayız" - "Bölgemizde yaşanan çatışmalarda, insana ve insanlığa dönük ihlallerde sitemimizi BM'ye, AB'ye ve NATO'ya yapmak durumunda kalıyoruz. Esasen bu sitem ve sorunun muhataplarının onlar olması bile büyük bir yanlış"

Google Haberlere Abone ol
Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulu Ürdün'de toplandı

AKABE (AA) - Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Mezhepçilikten, ırkçılıktan, terör fitnesinden kurtulmak istiyorsak, medeniyet havzamızın tarihi birikimini, inanç kudretini idrake dönüştürecek bir eğitim hamlesini, eğitimciler buluşmasını, sendikacılar kucaklaşmasını sağlamak, sağlam bir zemin ve iradeyle başarmak zorundayız" dedi.

Eğitim Bir-Sen'in, 33'üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı Ürdün'de gerçekleştirildi.

Akabe'de bir otelde yapılan toplantıya Eğitim Bir-Sen temsilcilerinin yanı sıra Arap Eğitim Birliği Genel Başkanı Cemal Hussami, Bahreyn Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Safiye Al-Shamsan, Kuveyt Eğitim Bakanlığı Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Muhammed Al-Hudaina, Lübnan Öğretmenler Sendikası Walid Jaradi, Ürdün Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Basil Freyhat ile çok sayıda davetli katıldı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, üye sayılarının 402 bine ulaştığını, bir yıl içerisinde 62 bin yeni üyenin kayıt yaptırdığını ifade etti.

Türkiye'de bir milyona yaklaşan eğitim çalışanının hakkını ve hukukunu koruduklarını belirten Yalçın, toplu sözleşme imzalamaya yetkili tek sendika olduklarının altını çizdi.

Eğitim ve hizmet ağlarını her geçen gün genişlettiklerini söyleyen Yalçın, sendikacılığı sadece ücretler için değil insan onuruna yakışır bir dünya için yaptıklarını dile getirdi.

Emek hareketleri ve sendika liderlerinin mekan, söylem, hedef ortaklığında kalıcı bir birliktelik oluşturmasının ülke ve coğrafya için önemli sonuçlar doğuracağına işaret eden Yalçın, "Dünyanın, insani değerler ve adalet ekseninde yeni bir düzene ihtiyacı var. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için bize, bizim birlikteliğimize ihtiyaç var." dedi.

Yeni bir aksiyoner duruş üretilmesinden herkesin sorumlu olduğunu vurgulayan Yalçın, eğitim sendikalarına da bu anlamda görev düştüğünü kaydetti.

Son bir yıllık süreçte birçok ülkenin sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzaladıklarını dile getiren Yalçın, İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Kalkınma Bankası gibi çok uluslu organizasyonlar ile siyasi, ticari ve diplomatik aktörlerin de bütün bölgeyi kapsayan iş birliği anlaşmaları yaptıklarını anlattı.

- "Birlik halkası için eğitimcilere görev düşüyor"

Buna rağmen olması gereken aşamaya bir türlü ulaşılamadığının altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü sivil toplumun, sivil aklın, sivil inisiyatifin yer bulamadığı bu tür zeminler hep eksik kaldı. Öyle ki bölgemizde yaşanan çatışmalarda, insana ve insanlığa dönük ihlallerde sitemimizi Birleşmiş Milletler'e, Avrupa Birliği'ne ve NATO'ya yapmak durumunda kalıyoruz. 'Niye buraları görmüyorsunuz, neden bu duruma son vermek için çaba sarf etmiyorsunuz' sorusunu onlara yönelttik. Esasen bu sitem ve sorunun muhataplarının onlar olması bile büyük bir yanlış. Tevhid dininin müntesiplerinin Avrupa Birliği gibi bir birliği yoksa, Birleşmiş Milletlerde etkinliği yoksa, bölgemizde savaşlar, terör örgütleri eksik olmuyorsa, Suriye'de, Arakan'da, Filistin'de acılar ve zorbaların şiddeti devam ediyorsa, bunun nedeni bellidir. Ortak söz söylersek, hakkı ve hayrı birlikte inşa edersek, haksızlığa ve kötülüğe karşı birlikte direnirsek, birlikte 'evet' der, birlikte reddedersek, çok şey değişecek."

Birlik halkasının oluşturulması için eğitimcilere önemli görev düştüğüne işaret eden Yalçın, "Mezhepçilikten, ırkçılıktan, terör fitnesinden kurtulmak istiyorsak, medeniyet havzamızın tarihi birikimini, inanç kudretini idrake dönüştürecek bir eğitim hamlesini, eğitimciler buluşmasını, sendikacılar kucaklaşmasını sağlamak, sağlam bir zemin ve iradeyle başarmak zorundayız. Bu potansiyelimiz ortaya çıkmalı, kapasitemiz artmalı, kolektif şuurumuz coğrafyamıza artık hakim olmalı." diye konuştu.

- "İş birliğini geliştirmeliyiz"

Ürdün Öğretmenler Sendikası Başkanı Basil Freyhat da Ürdün'de gerçekleştirilen toplantının başarılı geçmesi dileğinde bulunarak, sendikalar arasında imzalanan anlaşmaların, ülkeler arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını söyledi.

Arap Eğitim Sendikaları Federasyonu Başkanı Cemal Husami de Eğitim Bir-Sen'in Türkiye'de ve dünyada önemli çalışmalar yaptığını belirterek, sendikalar arasında iş birliğini daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından bölge sendikalarının temsilcileri, Ali Yalçın'a plaket verdi.

Öte yandan otelde başka bir salonda gerçekleştirilen Ürdün Öğretmenler Kurulu Toplantısı'nda "Türkiye'de Sendikacılık ve Eğitim Bir-Sen" başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Yorumlar