Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlandı

Balıkesir’in Edremit İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü yapılan törenler ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlandı

Balıkesir’in Edremit İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü yapılan törenler ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra halk oyunu gösterileri yapıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Edremit’imizin kurtuluşu, İzmir ile beraber sadece birkaç şehrin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve Anadolu’nun kurtuluş günüdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Kahraman Türk Ordumuzun 95 yıl önce bu gün vatan topraklarından düşmanı temizleyerek elde ettiği zafer ile ulusumuzun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuş. Anadolu coğrafyasında laik, demokratik ve çağdaş bir cumhuriyetin kurulmasın sağlayacak olan süreci başlatmıştır. Edremit 797 gün düşman işgali altında kaldıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelede Kaymakam Şehit Hamdi Bey ve etrafındaki vatanseverlerin mücadelesi sonucu 9 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtularak özgürlüğüne kavuşmuştur. 9 Eylül tarihimizde sadece Edremit’imiz ile İzmir’in kurtuluşu değil vatan topraklarının düşmandan tamamen kurtulduğu gündür.”dedi.

Saka’nın konuşmasının ardından temsili atlı birlikler, protokole Türk Bayraklarını teslim etti. Sivil toplum örgütlerinin katıldığı resmi geçit töreni ile program sona erdi.

Törene, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir CHP Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Akın ve Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İtalya’nın Castro Belediye Başkan Yardımcısı ve kardeş kent projeleri koordinatörü Alberto Antonio Capraro ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar