Edirne'nin "en acı" yarışması

- Edirne'de Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında düzenlenen acı biber yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Google Haberlere Abone ol
Edirne'nin "en acı" yarışması

EDİRNE (AA) - Edirne'de, ''Uluslararası 6. Edirne Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında acı biber yeme yarışması düzenlendi.

Saraçlar Caddesinde düzenlenen yarışmaya biri Bulgaristan vatandaşı 5 kişi katıldı. Tabaklarla kendilerine sunulan acı biberleri en hızlı bir şekilde yemek için mücadele eden yarışmacıların zaman zaman zorlandığı gözlendi.

Yarışmayı yaklaşık 30 acı biberi yiyen Süleyman Işık kazandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Işık'ı tebrik ederek yarışma sponsorlarından bir firmadan badem ezmesi alabileceği sembolik çek verdi.

Işık, küçük yaşlardan beri sabah akşam acı biber yediğini söyledi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acı biber yeme yarışmasının bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydetti.

Yarışmaya Bulgaristan'dan da katılımın olduğunu ifade eden Dinar, "Dünyanın en acı yarışmasını Edirne'de yaptık. Ciğer ve biber yol arkadaşıdır. Acı biberi 'dünyanın en tatlı acısı' olarak tanımlıyoruz. Biraz acı bir yarışma oldu ama kazanan arkadaşımızı tebrik ediyorum'' diye konuştu.


Yorumlar