Edirne'de "uygulamalı ilk yardım" eğitimi

- Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi'nde yoldan geçen vatandaşlardan ve teorik eğitimi izleyenler arasından gönüllü olanlara kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi verildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de "uygulamalı ilk yardım" eğitimi

EDİRNE (AA) - Edirne'de trafiğe kapalı caddede vatandaşlara uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Saraçlar Caddesi'ne bilgilendirme aracında uygulama öncesinde ilk yardım hakkında teorik bilgi verdi.

Daha sonra yoldan geçen vatandaşlardan ve teorik eğitimi izleyenler arasından gönüllü olanlara kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi verildi. Birçok vatandaş kısa süren eğitimde başarılı performans sergiledi.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kapsamında bilinçlendirme eğitimi yaptıklarını söyledi.

İlk yardım konusunda bilinçli olmanın, kıymetli zamanları değerlendirmede çok yararlı olacağını ifade eden Kişioğlu, "Olası bir kaza ya da hastalık nedeniyle ilk müdahaleyi yapabilmek çok önemli. İlk müdahale bilgisi sağlık ekibi gelene dek ya da en yakın hastaneye ulaştırana dek hasta ya da kazazedenin belki de hayatını kurtarmak demektir."

Gün içinde eğitimde 100'e yakın vatandaşa eğitim verilmesi planlanıyor.


Yorumlar