Edirne Valisi Özdemir:

-"FETÖ'nün tahrikleriyle bazı kulüp başkanlarımıza yönelik çalışmalar neticesinde futbolda olmayan birçok olay sanki varmış gibi gösterildi"

Google Haberlere Abone ol
Edirne Valisi Özdemir:

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "FETÖ'nün tahrikleriyle bazı kulüp başkanlarımıza yönelik çalışmalar neticesinde futbolda olmayan birçok olay sanki varmış gibi gösterildi." dedi.

Özdemir, 25 Kasım Stadyumu'nda Edirnespor'un sezon açılışı için yapılan törende, özellikle son yıllarda Türk futbolunun büyük biri ivme kaybettiğini söyledi.

Seyirci, futbol kalitesi ve anlayışıyla son yıllarda futbolda yanlış algı oluşturulduğunu aktaran Özdemir, "FETÖ'nün tahrikleriyle bazı kulüp başkanlarımıza yönelik çalışmalar neticesinde futbolda olmayan birçok olay sanki varmış gibi gösterildi. Futbolumuz maalesef çok büyük bir ivme kaybetti. Toplumun bütün kesimlerinde siyasetinde, kültüründe, sosyal yapısında olduğu gibi futbolda da böyle olumsuz bir algıya düşürdüler. Bu da futboldaki kaliteyi, terörü, fanatizmi desteklediler. Bu da toplumun dinamiklerine dinamit koymak içindi." diye konuştu.

Özdemir, 15 Temmuz'da bu algının düzeltilmesi için vatandaşların birlik ve beraberlik içerisine demokrasi için mücadele ettiğini kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Gaziantep'te terörün hain ve şerefsiz yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Gaziantep'te 51 kişinin şehit olduğunu ifade eden Gürkan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü, Misak-ı Milli sınırlarının değişmezliği, rengini şehitlerimizden alan ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza kadar gönderde kalması için bütün Edirneliler tek vücut ve tek yürek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Gürkan, bütün siyasi partiler ve tüm vatandaşların görüş ayırmaksızın teröre karşı durması gerektiğini vurguladı.

Edirnespor Başkanı Savaş Üner de bir konuşma yaptı.

Edirnespor'un kuruluşundan bu yana takımda yer alan eski oyuncular maç yaptı. Maçın ardından eski futbolculara plaket verildi.

Yorumlar