Edebali, Koca’yı ağırladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca’yı ağırladı.Koca’ya yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım, Balkanlar’dan Kafkasya’ya...

Google Haberlere Abone ol
Edebali, Koca’yı ağırladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca’yı ağırladı.

Koca’ya yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım, Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar gönül coğrafyamızın farklı noktalarından insanlara ev sahipliği yapıyor. Yıldırım küçük bir Türkiye mozaiği. Biz 700 bin kişilik, birbirlerinin dertleriyle dertlenen, mutluluklarını paylaşan büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir ferdi olarak, ailemizin her ferdinin mutluluk ve huzuru için çalışıyoruz” dedi.

Yıldırım’da Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini planladıklarını aktaran Başkan Edebali, “Bursa ve Yıldırım’da çok ciddi bir deprem gerçeği var. Yıllardır devam eden aşırı göçün doğurduğu plansız yapılaşma sonucunda ilçemizdeki yapı stokumuzun büyük bir bölümü sağlıksız. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kentsel dönüşüm alanı olarak belirledik. Projelerimizin tamamına yakının planlama süreci tamamlandı. Mevlana-Ulus’ta ilk etap anahtar teslimini 2018’te yapacağız. Yiğitler ve Teferrüç’te ise hak sahiplerine uzlaşama görüşmelerimiz devam ediyor. Yine Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a kazandırıyoruz. Sular Vadisi Kültürparkı’nın temelini attık. Yıldırım’ı insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yıldırım’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Salih Koca, “Başkanımızı ziyaret ederek kendileriyle istişarelerde bulunduk. Genel merkezimizin yaptığı araştırma ve belediyemizin performansı ile yatırım planlaması gibi birçok başlıktaki değerlendirmeyi başkanımızla paylaştık. Özellikle kentsel dönüşüm projelerini yakından takip ediyoruz. Başkanımızla Ankara’da da bu konularla ilgili zaman zaman görüşme fırsatımız oluyor. Yıldırım Belediyesi dönüşümü tek merkezden yürütmek için hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm ve Planlama Merkezi’ni belediyelere örnek gösteriyoruz. Yine kentsel dönüşüm çalışmalarında izlenen yol ve insan merkezli anlayışı çok takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar