Eczacıbaşı'ndan biyoteknolojik ilaçta yeni iş birliği

İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye'de pazara...

Google Haberlere Abone ol
Eczacıbaşı'ndan biyoteknolojik ilaçta yeni iş birliği

İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye'de pazara sunulması konusunda iş birliği yaptı.

Şirket açıklamasına göre, önceki aylarda biyoteknolojik ilaçlar alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Baxalta ile ortak şirket kuran Eczacıbaşı İlaç Pazarlama AŞ, Zydus Cadila ile de biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye pazarına sunulması konusunda stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma, kanser tedavisinde Türkiye'de biyobenzeri bulunmayan ürünlerin ithalatını ve stratejik üretim iş birlikleri ile önü açılacak yeni ürünlerin art arda pazara sunulacağı uzun vadeli bir birlikteliği içeriyor.

İstanbul'da gerçekleşen imza törenine, Zydus Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pankaj Patel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sharvil Patel, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik katıldı.


-"Biyoteknolojik ürünlerdeki gelişmelerin ülkemize aynı hızda taşınmasını hedefliyoruz"


Törende bir konuşma yapan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu olarak sağlık alanında inovasyon ve katma değer yaratan yeni iş birliklerinin büyük önem taşıdığına inandıklarını dile getirdi.

Eczacıbaşı, "Biyoteknolojik ürünlerde dünya çapında yaşanan önemli gelişmelerin ülkemize aynı hızda taşınmasını, daha yaygın kitlelere ulaşabilmesini hedefliyor ve Zydus Cadila'nın bu anlamda çok doğru bir partner olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zydus Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pankaj Patel de "Eczacıbaşı gibi Türkiye'nin sağlık alanında öncü ve lider gruplarından biriyle bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyduk. Türkiye'deki hastalar için biyoteknolojik ürünler ile tedavi sağlayacak olan bu iş birliğinin yeni ürünlerle de zenginleşerek devam etmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


-Biyoteknolojik ürünler


İlaç dünyasında geleceğin tedavi standardı olarak görülen biyoteknolojik ürünler, bir canlı hücresine ait genin, diğer bir canlı hücresine naklini mümkün kılan farklı biyoteknolojik yöntemler ile üretilen, özellikle kanser, kan hastalıkları ve romatizmal hastalıklar gibi insan hayatını tehdit eden ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Biyoteknolojik ürünlerin biyobenzerlerinin en önemli avantajı ise daha geniş hasta gruplarının bu yenilikçi ürünlere daha ekonomik maliyetlerle erişimini sağlaması olarak öne çıkıyor.

Yorumlar