ECB'nin nisan ayı para politikası toplantı tutanakları

-Tutanaklardan: -"Yönetim Kurulu Üyeleri, ECB'nin para politikası önlemlerinin tam anlamıyla meyvelerini toplamak için, ulusal ve Avrupa düzeyinde diğer politika alanlarının daha fazla kararlılıkla katkıda bulunması gerektiği hususunu güçlü şekilde yineledi" -"Bir önceki toplantıdan bu yana, küresel piyasalardaki gelişmeler risk iştahını daha da destekleyici hale getirdi"

Google Haberlere Abone ol
ECB'nin nisan ayı para politikası toplantı tutanakları
FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankasının (ECB) mart ayı para politikası toplantı tutanaklarında, Yönetim Kurulu Üyelerinin, Bankanın para politikası önlemlerinin tam anlamıyla faydalı olabilmesi için, ulusal ve Avrupa düzeyinde diğer politika alanlarının daha fazla kararlılıkla katkıda bulunması gerektiğini güçlü şekilde yinelediği ifade edildi.

ECB, Yönetim Kurulunun 20-21 Nisan’da Frankfurt’ta gerçekleştirdiği para politikası toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklara ilişkin yapılan açıklamada, Yönetim Kurulunun 9-10 Mart tarihlerindeki bir önceki toplantısından bu yana, küresel piyasalardaki gelişmelerin, risk iştahını daha da destekleyici bir hale geldiği kaydedildi.

Açıklamada, son toplantıdan beri geniş finansman koşullarının geliştiği belirtilerek, son dönemlerde alınan tedbirlerin bu yılın başında gözlenen finansal dalgalanmalardan gelen olumsuz etkilerin önlenmesine vesile olduğu bildirildi.

ECB politikalarının tam anlamıyla etki etmesi için diğer politika alanlarının da katkı sağlaması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Yönetim Kurulu Üyeleri, ECB'nin para politikası önlemlerinin tam anlamıyla meyvelerini toplamak için, ulusal ve Avrupa düzeyinde diğer politika alanlarının daha fazla kararlılıkla katkıda bulunması gerektiği hususunu güçlü şekilde yineledi.” denildi.

Açıklamada yapısal reformların önemine işaret edilerek, “Üyeler özellikle yeterli bir kamu altyapısı sağlanması da dahil, verimliliği artıracak ve iş ortamını geliştirecek bu eylemin, yatırımı artırma ve istihdam oluşturma açısından hayati önem taşıdığını düşünüyor.” ifadelerine yer verildi.

Para politikasının yüzde 2'nin hemen altındaki enflasyon hedefine artık katkı sağlayamayacağı yönündeki algıya karşılık verme ihtiyacı duyulduğuna ilişkin genel bir uzlaşı olduğuna işaret edilen açıklamada, bu bağlamda "karşı olgusal senaryoların"önem kazandığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Avro Bölgesinde hangi yapısal reformların enflasyondaki gelişmeleri ne şekilde etkilediğinin değerlendirilmesine ihtiyaç duyulduğu da aktarıldı.

Yorumlar